Нова среднощна акция на Сидеров в центъра на София (видео)

OFFNews 22 октомври 2015 в 10:18 17216 23

Волен Сидеров и Десислав Чуколов при първата акция пред столичния "клекшоп".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е провел нова среднощна акция пред същото магазинче за цигари на столичната ул. "Раковски", пред което по-рано този месец се стигна до сблъсък с полицаи, съобщи bTV.

Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни сподвижници отново наобиколиха "клекшопа", като този път проверката не е била за продажба на наркотици, а дали с спазва работното време и дали са обявени цените на всички стоки.

Снощи националистите са подали сигнал до икономическа полиция срещу магазина и дошли да контролират как се извършва проверката.

За разлика от Сидеров, който този път не желаеше да говори, като защитник на среднощната акция се обяви бившият депутат от партията Павел Чернев. Той бе основен участник в друг партиен скандал - инцидентът на магистрала "Тракия" от 2006 г., когато призна, че е лъжесвидетелствал, че колата на лидера му е станала мишена на опита за атентат при лека катастрофа с друг автомобил.

След първия инцидент пред магазинчето главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов, след като прокуратурата установи, че са извършили грубо хулиганство и са нанесли леки телесни повреди на двама полицаи. Атакист номер едно от своя страна се закани да съди Цацаров, говорителката му, градския прокурор и главния секретар на МВР за уронване на престижа му. Освен това Сидеров настоя пред ВСС да бъде свален имунитетът на Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!