Нинова за НДК: ГЕРБ се скараха за обществените поръчки

OFFNews 27 юни 2017 в 18:34 4855 4

Своя разшифровка на скандала около уволнението на шефа на НДК и последвалото му връщане на поста от премиера Бойко Борисов даде лидерът на БСП Корнелия Нинова  във фейсбук.

Според нея ГЕРБ са се скарали за обществените поръчки, а управляващите са на път да провалят председателството на Съвета на ЕС.

Ето и целият коментар на Нинова в социалната мрежа:

"Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз? Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване. Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява. Всичко по председателството беше сведено до ремонта на плочките пред НДК. Днес и заради едните плочки, пардон - заради едните обществени поръчки, в ГЕРБ се скараха.

Министър уволнява, министър-председател връща ръководството на НДК. А над този скандал тежи едно изречение на главно действащо лице в него, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството. Ето това е Борисов 3.

Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа. Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

4

Перко

28.06 2017 в 00:33

Курнелито не разбра ли че загуби изборите. Няма как вече "властта" да и обърне внимание- Да си спести усилията за следващата кампания :)

63994

2

Red or Dead

27.06 2017 в 19:41

Професоре, може да е права, ама ми писна всички да са “прави“ САМО в 'гьонсуратя'...
Нали знаеш, СВОБОДАТА не ще Каравелов, а ИСКА.....Караджата......
Като е много сербез да се качва на онзи черния жребец и да поведе НАРОДА......НИКАКВО ВЛИЗАНЕ ПОВЕЧЕ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ........Всички на БАРИКАДАТА до ПЪЛНАТА ПОБЕДА на ПРОГРЕСИВНИТЕ СИЛИ......време е за действия......ДОТУК с....бля..бля...малакиите.....