Нинова срещу резолюцията на Йончева: Евродепутатите от БСП ще гласуват против в частта за Истанбулската конвенция

OFFNews 06 октомври 2020 в 15:01 6914 5

В резолюцията за България, която ще гласува Европарламентът, има смущаващи текстове, съдържащи упрек за партии и политици в парламента, които не подкрепят Истанбулската конвенция, и препоръки България да намери начин да я ратифицира. 

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. БСП не подкрепя конвенцията и има сериозен принос тя да не бъде гласувана в българския парламент, припомня тя. 

Лично съм понесла много удари за тази позиция. Чула съм много упреци, че отхвърляйки я, променям характера на партията от лява в консервативна. Уважавам различното мнение, както и нашите партньори в ПЕС. Парламентарната ни група внесе редица закони срещу насилието над жени, срещу езика на омразата към малцинствата. Но Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма - нито директна, нито завоалирана - в резолюция срещу корупцията, категорична е Нинова. 

Ще предложа на нашите евродепутати, независимо че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да подкрепят текстовете, касаещи върховенство на закона, борба с корупцията и свобода, но да не подкрепят текстове за Истанбулската конвенция, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни, заявява още Нинова. 

Очаква се в четвъртък ЕП да гласува резолюция за ситуацията с върховенството на закона у нас. Резолюцията идва след вчерашния дебат в пленарната зала в Брюксел, където бе дебатиран системният проблем с корупцията и върховенството на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

5

SaraAsar

07.10 2020 в 13:04

Няма как да стане, др.Нинова! Тази срамна резолюция се гласува като цяло, а не текст по текст! Видя ли колко ви е акъла, видя ли как се превърнахте в маша, с кой акъл изпрати такова като Йончева в Брюксел? Само че сега ще му сърбаш попарата не само ти, а всички останали! Ха да те видя сега как ще го върнеш това обратно, докато не е натворило още, и още, и още интриги!

8025

4

Trabajo

07.10 2020 в 00:15

Нинова активно действа да не спечели случайно следващите избори.

но, народът е казал: срамна работа няма!

11719

3

Краси

06.10 2020 в 18:26

И аз не виждам нищо лошо в Истанбулската конвенция, нито в разрешаването на еднополовите бракове - това са основни ценности на ЕС и ние като част от него би трябвало да ги приемаме, а не само да гледаме как да докопаме повече от еврофондовете.
Гърция, която е не по-малко православна, но сто пъти по-демократична и образована държава от нас, Истанбулската конвенция е ратифицирани и еднополовите бракове са разрешени.
Ако като народ бяхме способни да осмислим и приемем европейските ценности, никога не бихме допуснали до властта мутрите и мошенниците, които управляват и крадат България вече над 10 години - тук включвам и партията на госпожа Нинова. Щяхме да имаме и читаво правосъдие, и просперираща икономика.

6145

2

kokoten

06.10 2020 в 17:20

Доста малоумно е човек да се противопоставя на Конвенцията от Истанбул...в нея няма нищо страшно и опасно за България-напротив,ще почнем да бием по-малко жените си,а еднополовите бракове по никакъв начин няма да застрашат устоите на страната....много по-опасен е Мутрягата с неговите просташки изригвания и липса на елементарно възпитание,което се превръща в еталон и символ за подражание от една не малка част от дебилите....като свинье на копанка сме се запънали за тая конвенция,а тя е нещо съвсем безобидно....

20699

1

Новак

06.10 2020 в 15:31

Тази си е чисто креатура на Борисов - играят го доброто и лошото ченге. Нищо чудно да провали усилията за изсветляване на ситуацията в България. Заедно с присъдружното ДПС въртят България вече 15 години на шиш. Патреотите (клоаката на БКП) и Марешки (малоумния идиот) са само за колорит и за създаване на някаква димна завеса над далаверките.
 
X

Да помогнем на украинските деца!