Нинова пред протестиращи възрастни хора: Продължаваме битката за преизчисляване на пенсиите

OFFNews 07 май 2021 в 12:17 2012 0

Днешната ни битка е дълга и последователна и е за всички възрастни хора. Отново настояваме да се продължи с второ четене на закона за преизчисляване на пенсиите. Това е абсолютно възможно. Ако днес се гласува, то влиза в сила и става факт. Уви, има тежка съпротива в парламента от „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС. 

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред протестиращите пенсионери пред Народното събрание, които настояват предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите да мине и на второ четене в парламента. С пенсионерите разговаряха още депутатите от „БСП за България“ Велизар Енчев и Иван Ченчев. 

Събралите се възрастни хора бяха категорични пред лидера на БСП, че не могат да продължат да живеят със сегашните пенсии. 
Корнелия Нинова увери протестиращите, че ще продължи да търси начини преизчисляването да стане факт и обясни, че това е абсолютно реализируемо, стига да има воля за това. 

„Не е вярно това, което ви внушават, че няма пари. Пари има, зависи кой за какво иска да ги изразходва. Ние искаме пари за доходи на хората. В „Сребърния фонд“ има 3 млрд. и 300 млн. лв. Този „Сребърен фонд“ го създадохме ние, за да бъде само за пенсии – за нищо друго. Законът за възрастните хора също сме го внесли за 5-и пъти. Продължаваме битката“, заяви още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови