Нинова: Наказвате изрядните работници, защото сте безсилни да спрете злоупотребите

OFFNews 15 ноември 2019 в 13:02 1778 0

БСП няма да подкрепи предложението да не се плаща първия ден от болничните. Това е възможно най-несправедливото решение на управляващите. 

Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

Аргументът ви е, че има увеличаване на фалшивите болнични и така признавате безсилието на правителството да се справи с този проблем. Вместо контрол и наказание на тези, които издават фалшиви болнични, вие наказвате изрядните работници, коментира Нинова. Вместо контрол и наказания за тези, които издават или ползват фалшиви болнични, вие наказвате изрядните работници и ги лишавате от правото да получат обезщетение. Тези, които работят, внасят си осигуровките дисциплинирано в държавния бюджет и в случай на заболяване имат право да получат обезщетение от собствените си пари, няма да го получат. Те ще бъдат наказани. Работиш, плащаш, и когато се разболееш – не можеш да получиш обезщетението от това, което сам си платил, подчерта лидерът на БСП. 

Освен че категорично ще се противопоставим при гласуване, ако това влезе в зала, призовавам всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на правителството. Имате нашата парламентарна и политическа подкрепа в защита на ваши основни права, заяви още Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови