Николай Николов: Не е морално да се облагодетелстваш на гърба на страдащите в Красно село

OFFNews 24 февруари 2021 в 15:09 1057 0

Оказа се, че в район „Красно село“ добре работи само „Патронажна грижа“. Вече разбрахме защо – екипът на кмета Росина Станиславова си е разпределил една трета от парите, предвидени за възрастни и хора с увреждания, пострадали от КОВИД-19. За разлика от всички други звена на районната администрация, които от началото на мандата не работят ефективно и бавят преписки, документи и сигнали с месеци. 

Това каза общинският съветник Николай Николов, които е и председател на районната организация на БСП в „Красно село“. През 2019 г. той бе кандидатът на партията за кмет на района. 

Неприемливо е втори ден г-жа Станиславова да не дава конкретни отговори дали и колко пари са си раздали тя и подчинената й администрация от средствата за патронажна грижа – както пред Комисията по бюджет и финанси, така и на дадената от нея пресконференция, счита Николов. 

„Назначените проверки от Управляващия орган на ОПРЧР, Агенцията за държавна финансова инспекция и Главната инспекция по труда ще покажат дали са законово издържани действията на кмета на район „Красно село“, но със сигурност е морално укоримо да се облагодетелстваш във времена на пандемия, на гърба на страдащите и нуждаещите се“, убеден е Николай Николов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови