Николай Колев - Босия обяви гладна стачка

OFFNews 08 септември 2020 в 13:54 8774 2

Николай Колев - Босия обяви гладна стачка. 

Днес пуснах уведомително писмо в деловодството на софийската община, че от 10 ч в понеделник съм в безсрочна гладна стачка пред главния вход на Президентството, информира той. Стачката му е, за да получи отговор от президента Румен Радев на искането си за постоянно действаща Кръгла маса към държавния глава. 

Исканията ми са за аргументирано съгласие или отказ за създаване на постоянно действаща Кръгла маса към президентството, която да създаде една качествена Стратегия за развитие на България през следващите години. В тази кръгла маса няма да участват политически партии, а само качествени и признати обществени дейци от страната, пише Босия.

След встъпването в длъжност като президент на република България съм му изпратил вече 6 писма с това предложение и нямам нито един отговор. Ако беше направена тази Кръгла маса, сега нямаше да има протести и погроми. Просто щеше да бъде гласувана в НС и създадено Програмно правителство, което да реализира програмите и да смени модела.

Да напомня, че такава Кръгла маса реализираха в Полша в периода 1988-2000 г. и след това беше гласуван в сейма,и назначиха програмното правителство на Тадеуш Мазовиецки, което реализира новия модел на днешна Полша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

AnderXale07

08.09 2020 в 15:39

Ама то Президентството не е спирало да организира подобни мероприятия, но те са само с пожелателен характер. Все пак това не е нито парламент, нито министерски съвет. Г-н Колев май малко е поубъркал адресата...

6145

1

kokoten

08.09 2020 в 14:52

Тя,Полша,заради тая кръгла маса сега цъфти и връзва....Босия както обикновено ражда само глупости...след определена възраст хората трябва да си стоят в къщи и да се радват на внуците....