Невяна Митева: С проф. Герджиков вярваме в обединението

OFFNews 13 октомври 2021 в 20:11 1556 1

"С проф. Герджиков вярваме в обединението (...) трябва да дадем възможност за дебати на всички политически сили, без да има линии на разделение", заяви пред БНТ кандидатът за вицепрезидент в двойка с проф. Анастас Герджиков - полк. Невяна Митева.  

Тя подчерта, че "трябва да построим мостовете там, където рухнаха".

Основните приоритети

Тя заяви, че е политик по темите, свързани с равнопоставеността на жените, която обаче овързва и с демографската криза.

Тя каза, че друга нейна каяза е борбата с рака на гърдата. По думите ѝ това е важен за страната въпрос, особено в контекста на демографската криза, която тя определя като "демографска трагедия". Митева допълни, че неин приоритет ще бъдат повечето деца на България.

Митева повтори, че нейна лична мисия ще бъде навлизането на повече жени във военната авиация.

Защо влиза в надпреварата?

Чувството на дълг е било една от основните причини, поради които полк. Митова взела решението да влезе в президентската надпревара. 

"За да израстна с моите постижения, всеки един български гражданин ми е помагал, както и държавата. Сега е моментът да им благодаря и да изпълня своя дълг."

Северна Македония

За Северна Македония тя заяви, че е необходим диалог.

"Нашите братя от Северна Македония е необходимо да разберат, че не само културно-исторически, духовно сме свързани. По-думите ѝ колкото по-бързо осъзнаят това, толкова по-бързо биха потръгнали и преговорите.

България към момента има активна позиция. В много от секторите имаме активна позиция, с което да разширим партньорствата и сътрудничеството. Вярвам, че и другата страна ще откликне на реципрочна основа по същия начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови