Ненчев заплаши протестиращите военни с наказания

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 12:28 2551 5

Ненчев заплаши протестиращите военни с наказания

Военният министър Николай Ненчев отправи предупреждение към военнослужещите, които излизат на протест, че ще бъдат наказани.

Законът не позволява на служителите в Министерството на отбраната да провеждат протести. Пред журналисти Ненчев заяви, че ще бъдат налагани дисциплинарни наказания на тези, които са решили да подкрепят или вече са подкрепили протестите на полицаите.

"Никога не мога да подкрепя подобни действия. По силата на закона, и по-точно чл. 184 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, българските военнослужещи нямат право на стачка. Според закона има наказания, включитено и дисциплинарни", обясни той.

Към момента не е ясно какъв е броят на подадените рапорти за напускане. Не е ясно също кога военните пилоти ще възобновят учебните си полети, които спряха в знак на съпричастност с колегите си от полицията. 

Военният министър е започнал совалки в парламентарно представените партии, от които ще търси подкрепа за запазване на социалните придобивки на военните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2015 в 14:36

Министъра е преди всичко наежен перукан и без трибестан при него няма значение члена!
Оставка земеделецо!
Ди-и-ииииий!

05.11 2015 в 14:03

Министърът да си погледне отново члена, който е цитирал, защото стачни действия и протест са много различни неща от юридическа гледна точка. В свободното им време, военнослужещите могат спокойно да си протестират, като по този начин не нарушават закона (разбира се при положение, че за протестът има уведомление).

05.11 2015 в 13:22

Официалното определение на "масов протест" сред структурите за сигурност на една държава е:

Опит за ПРЕВРАТ

Тези структури нямат право да протестират, именно защото няма кой да им се противопостави ефективно. Нарушавайки закона те ни подчертават дебело това, което всички ние знаем: НЯМА държава.

05.11 2015 в 13:16

"атлантическа ориентация"...какво означава този "термин"?
Много изпростя тоя народ. А да наричаш близо 60% от населението на България "пета колона" е доста нагло и обидно. Хората са обезверени и не гласуват, затова тиквата печели безпроблемно. Ако имаше някаква нормална алтернатива, бате ти Бойко знаеш ли къде щеше да се намира в класирането с 500 000 гласа?

05.11 2015 в 13:03

За 25 години, обществото малко или много се реформира. Европейската и атлантическа ориентация на страната стана част от възгледите на хората, които искат да учат, правят бизнес и пътуват свободно. Единствените сфери, които останаха нереформирани, закостенели в съветската епоха са полиция и армия. Тези зони са последното убежище на кремълската пета колона и единствената и възможност за реванш (политическата пета колона претърпя чудовищно поражение на последните избори) Опит за реванш наблюдаваме в момента. Това не означава, че хиляди загрижени за препитанието си военни и полицаи не са спонтанно на протестите, но в една бедна държава е лесно да подклаждаш подобен огън за постигнеш целта по отклоняване на посоката поела държавата. Имаме нужда от грузински вариант на реформа на тези две институции.