Националният съвет за интеграция подкрепи законопроекта за хората с увреждания

OFFNews 11 октомври 2018 в 19:17 2161 0

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания подкрепи проекта на Закон за хората с увреждания, подготвен от Министерството на труда и социалната политика.

Това беше съобщено след края на заседанието от министъра на труда и социалната политика и председател на съвета Бисер Петков на брифинг с омбудсмана Мая Манолова, заместник-председателя на НСИХУ Адриана Стоименова и Мая Стоицева, представител на майките на деца с увреждания.

Днес направихме първата стъпка за изпълнението на Плана за действие за приемане на законодателство за хората с увреждания, който беше подписан на 9 октомври между представители на правителството, омбудсмана, организациите на и за хората с увреждания и майки на деца с увреждания, каза министър Петков.

През следващата седмица предстои проектът да бъде обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество и Министерския съвет.

Целта е на 19 октомври законопроектът за хората с увреждания да постъпи в Народното събрание.

"Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че законопроектът е първа стъпка към реформата на политиките на хората с увреждания, която ще им осигури повече права и по-висока финансова подкрепа", обявиха от пресцентъра на министерството на труда и социалната политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!