Над 2,4 млн. лв. се отпускат за ремонт на училища и детски градини в област Благоевград

OFFNews 20 януари 2021 в 13:23 1042 0

Допълнителни 2 412 525 лв. се отпускат за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 

"Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия. Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки - това искат младите хора", заяви министър-председателят. 

С отпуснатите средства за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, правителството отпусна 190 000 лв. 

"Подновяваме учебната база в Добринище. Градът ни е прекрасно място за туризъм", заяви кметът на Добринище Петър Галчев.

500 000 лв. се отпуснаха за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина "Еделвайс" в село Брезница, община Гоце Делчев.

"С тези пари решаваме цялостно въпроса за младите хора тук", каза кметът на Брезница Иса Сакали.

Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище "Христо Ботев" в село Дъбница.

"Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. В училището учат 150 деца", заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова.

За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище "Св. Климент Охридски" в с. Дебрен.

Отпуснати са средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в Хаджидимово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови