МВР получи още 10 млн. лева за издаване на лични документи

OFFNews 16 септември 2020 в 16:05 2048 0

Правителството одобри над 102 хил. лева към Министерство на културата за увеличение на заплатите и 10 млн. лева към Министерството на вътрешните работи за издаване на лични документи.

10 млн. лева към бюджета на МВР ще са за издаване на лични документи. 

Към културното министерство средствата са в размер на 102 825 лева. Те са договорени на Коалиционен съвет и са одобрени от кабинета като нови социално-икономически мерки заради епидемичната криза. С 30% ще е увеличаването на разходите за персонал, ангажиран с дейности по обслужване и работа "на терен", в интензивно и пряко взаимодействие и контакт с граждани, областни и общински администрации, юридически лица на първа линия, изискващи специфични компетентности.

"Осигуряването на средствата би позволило еднократно определяне на нов размер на основните месечни заплати на служителите в Националния институт за недвижимо културно наследство, по-високи с не повече от 30% от досегашния размер", добавят от правителствената пресслужба. 

До 30% увеличение на заплатите ще получат дипломатите в задграничните представителства на България, които са натоварени с дейности, свързани с превенция на разпространението на COVID-19 и ограничение на последствията от пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови