Министърът за милионите за селски спорт: Ами ако от с. Гулийка излезе новият Бербатов?

ОFFNews 04 април 2014 в 08:48 6537 24

Мариана Георгиева
Мариана Георгиева, министър на спорта

Защо се притеснявате от инвестиции в спорта? Как ще имаме масов спорт, като сегрегираме малките населени места? Ами ако от село Гулийка излезе един Бербатов?

Така спортният министър Мариана Георгиева коментира пред bTV в скандала около изграждането на спортни площадки за милион в села с кметове на ДПС. Въпросът бе повдигнат от депутати от ГЕРБ преди ден.

Отпускането на големите суми за нови спортни площадки и закрити басейни министър Георгиева обясни с две приоритетни политики на кабинета "Орешарски" - масов спорт и заличаване на различията между регионите.

От отпуснатите от правителството суми 46% са за ДПС (респ. населени места с кметове от ДПС - б.р.). Това прави 9,8 млн. лева.  ГЕРБ получава 23% или 4,5 милиона лева, а БСП получава 21%. Има и за по-малките апртии, посочи Георгиева.

Да не генерализираме и да не правим заключения, които променят политиката за масовия спорт - така министърът отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок, защо толкова много пари се отпускат за села с ДПС-кметове, населени предимно с възрастни хора.

"Село Гулийка, в което се е взрял народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева, е част от България. То има 126 души население. На възраст между 35 или дори 39 години (защо да не спортуват и хората на 39 години?), има към 70 човека. Защо държавата да не даде 61 000 за спортни площадки?", попита Георгиева.

След като държавата е била сляпа за тези жители, разбира се, че на 25-ата година от демокрацията това е дълг на държавата към всеки български гражданин, разясни още тя.

Даже уверявам, че и следващата година ще водим такава инвестиционна политика, заяви министърът.

Министерството ми не е на ДПС, а на Република България. Нека не се партизира държавният ресурс, а да бъде насочен към единствената негова валенция - политика за хората. ГЕРБ водеше политика като трансмисия", заяви още тя.

Очайвайте цялото интервю след малко на OFFNews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!