Министър Терзийски: Двама служители са наказани за акцията на сгрешен адрес

OFFNews 28 октомври 2020 в 18:05 3456 3

Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал "Левски Г". Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и са наложени наказания на тези служители".

На 5 октомври ГДБОП нахлу погрешка в апартамент на младо семейство с бебе. Вместо в блок 7, екипът е пристигнал на адрес в блок 4 в квартал "Левгски-Г", каза министърът в парламента седмица след случая.

Относно протестите на служители на МВР, които настояват за по-високи заплати Терзийски обясни, че е поканил един от синдикатите на разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите.

"Не сме спирали да водим неформални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог. Нещата, които се променят и в нормативната база, и във финансов аспект, са доста резултатни", каза още Терзийски.

Той добави, че ще се водят разговори с всички синдикати в МВР.

По думите му "увеличението от 10% за над 48 хиляди служители е доста сериозна сума - възлиза на повече от 154 млн. лева. Не бих казал, че е стандартна тази сума или малко това увеличение".

За проверките на полицията, свързани с разпорежданията на здравното министерство и местните власти Терзийски заяви, че е възложено да се следи карантинирането на над 28 400 лица в страната. "Извършваме проверки и съдействаме на здравните органи в условията на епидемичната обстановка", подчерта той.

"Нашата цел не е да наказваме нарушителите на разпоредбите, а да предотвратим самите нарушения. Ако видим човек, на който маската му е на брадата или в джоба, просто го предупреждаваме да я сложи. Съобразяваме се и с всички заповеди на местната власт", добави ресорният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

3

Sashkavas

29.10 2020 в 15:34

А извинение на хората и обещетение има ли ?

2900

2

Руми Лазарова

28.10 2020 в 18:34

Неуважаеми така наречен министър,
Доста преди това бяхме свидетели на нападението на полицаи на 2 септември на протеста.
КАКВО СЕ СЛУЧИ с виновните полицаи, които биха зад колоните младите хора и се снимаха с момичето насилствено? ДАЙТЕ ИМЕНА И НАКАЗАНИЯ!!! Иначе сте корумпирани мишоци. Ще очакваме и ще питаме, докато не получим отговор.

Също дайте имената на тези ОСЕМДЕСЕТ полицаи, които според Сачева протестиращите са докарали да болница.
По-достойното е Сачева да се извини пред целия народ за лъжите пред международни медии. Нека преодолее срама, че журналистът я направи на 5 стотинки. И при по-малко достойните хора си подават
ОСТАВКА!

6589

1

stanimir_13

28.10 2020 в 18:18

Супер! Деловодителката и чистачката, нали?!