Местан след речта на Симеонов: Превръщате ДПС в новите евреи на 21 век

Нели Чолашка Последна промяна на 11 март 2015 в 12:29 5229 10

"Трябва ли да сложа днес символа еврейска звезда на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век?"

Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на провокативна реч на председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Симонов отново си позволи да нарече "част" от ромите "човекоподобни" и обвини ДПС, че след отдръпването на българските турци се опитват да използват ромите.

ДПС напусна пленарната зала в очакване да се появи лидерът им Лютви Местан, който да защити честта на партията.

"Знаем какво цели тази нацистка по същност технология на изграждане на образа на злото", обърна се Местан към Патриотите. 

Той поиска от премиера Бойко Борисов да се разграничи от днешното ксенофобско изказване на Симеонов. "Борбата с езика на омразата не се води с премълчаване на тези грозни, недопустими за европейска и евроатлантическа България явление", призова лидерът на ДПС.

Относно темата на днешното заседание - избора на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Веселин Вучков, Местан се обърна към Бъчварова:

"Първо, как ще изпълните една абсолютно невъзможна задача да изтръгнете ДПС от МВР и специалните служби? Как се изтръгва нещо, което го няма, не от ръководните позиции, а възможно най-ниските нива? Каква е целта на тази мащабна операция, не стана ли ясно с последните решения на министър-председателя, че този мит е мъртъв, защото никога не е отстоявал действителността".

Отговори му съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, който каза че никой не видял в избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС представител на българските турци, мюсюлмани и либерали.

"Заплахата за националната сигурност са двете лица на ДПС, за да бъде обслужена мафията в МВР и службите", атакува Кънев.

Реагира и съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов:"Нима, Местан, изнасилвачът на осемгодишно момче е нормален човек, може би е хуманист, изнасилвачи на 80-годишни жени по селата, нима това са нормални хора. Може би ще ги нарече човеколюбци и крайни либерали. Това са онези хора, които убиват от чувството за безнаказаност".

Той напомни на лидера на ДПС, че думата "ксенофобия" означава да мразиш чужденеца. "Може би се чувствате чужденци", обйрна се Каракачанов към ДПС.

Гроздан Караджов от Реформаторския блок пък каза на местан, че е смешно изговорените обвинения да излизат именно от устата на Местан.

"Това е един лицемерен политически език, който вие маскирате зад едно привидно правилно граматическо подреждане. Никого не може да подведете. Не сме наивници. Между ДПС и българските турци няма знак на равенство, ето защо изтръгването на ДПС калинките е първа и основна задача на това реформаторско мнозинство", обърна се Караджов към Местан и допълни "Вие сте разпалвачът на ксенофобията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2015 в 19:51

@stratsimir6
Защо някой трябва да прави нещо за циганите, за българите кой прави нещо, че им се налага да работят по минимум 10 часа на ден, дори и в събота и неделя, но после никой не ги жали нито за тока, нито за водата, нито за данъци застраховки, такси и лихви, плащат всичко и после пак трябва да плащат, че да идат на лекар или държавата да им предостави някоя услуга. Кой прави нещо за българите? А циганите да не са инвалиди, че трябва да ги отглеждаме като домашни любимци - да ги храним и да чистим след тях, като тяхната работа е само да се размножават?

11.03 2015 в 17:42

Браво на мазния фес, направо в десетката - "Превръщате ДПС в новите евреи на 21 век" има голямо сходство, антихристи и гьотверени, а и ако не сте евреи, на евреи слугувате мили ми БКП - ДС еничари.

11.03 2015 в 17:12

По- добре е да внимавате дами и господа, когато се гъделичкате с образа на циганина ! Използвайте дебелашкия си "хумор" само, когато сте на чашка и пред телевизора на софра. Забавно е, когато Каракачанов задава въпроси свързани с циганския проблем, но аз също бих му задал въпрос и то не един......
1/ Какво точно Каракачанов/Симеонов - прави или е направил за циганите , щото да останат работещи в България ,а не да странстват из чужбина?
2/Как мисли Каракачанов/Симеонов - спряла ли е и въобще има или няма дискриминация в България спрямо циганите ?
3/Защо Каракачанов/Симеонов - не се зъби тъй срещу пиявиците /в.т.ч. политици,олигарси,мутри и мошеници/ , изсмукали България ?
4/Те , етнически балансьори ли са или елементи, подбуждащи към етническа вражда? ..... и.... т.н ..... и ...... т.н .....

11.03 2015 в 15:16

http://bio-astrology.com/portfolio-item/lyutvi-mestan/

11.03 2015 в 14:11

Крокодиле, взе ми думите от устата!
А на Местан мога да кажа само: "Чиба в Анадола, псе!"

11.03 2015 в 13:58

Ало, ОФНЮЗ, какво "провокативно" виждате в речта на Валери Симеонов? Това, че е назовал нещата с истинските им имена ли е провокация?

11.03 2015 в 13:50

Г-н Местан, не са необходими Патриоти или Реформатори за да се изгради образът на злото. Вие сами се справихте чудесно с тази задача. Извадете си главата от... пясъка и си отворете очите. С гръмки думи и сравнения няма да трогнете никого. Пред нормалните хора изглеждате забавен и ставате за смях, а електоратът ви, особено от ромски произход не разбира такива "сложни" изказвания ;)

11.03 2015 в 13:43

Омръзнало ми е да му гледам мазната гадна мутра на тоя КЕЛЕШ както му се вика на техния език. Еврей и гадни продажни българо-турци (или в случая с него - баш турчин) НЯМАТ място за сравнение!

11.03 2015 в 13:43

Мафията няма етническа и религиозна принадлежност, но ДПС се изживява едновременно като мафия и като общност на турци - мюсюлмани, макар 90% да са си турско говорещи цигани. Въобще не могат да осъзнаят къде им мястото, спекулират с етническия мир и се опитват да "разпределят" порциите в държавата и от както е такова положението България от най-богатата страна на Балканите стана последна в Европа - няма как само да се разпределя, ама мангалите не са свикнали да работят...превърнаха всичко в бунище, от където все още могат да изровят нещо и да го предадат за вторични суровини, всичко читаво се спаси в чужбина. Скоро в България и вторични суровини няма да останат, вероятно и мангалите с майчин език ще се изнесат към Германия, там още има кой да ги храни.

11.03 2015 в 13:00

Вместо да си посипе главата с пепел и да е завре в миша дупка, Местан има наглостта да сравнява ДПС с евреите...и други подобни нелепости!