Манолова засега не преговаря за коалиция с 'Демократична България' и 'Продължаваме промяната'

OFFNews 20 септември 2021 в 20:09 2254 2

"Изправи се.БГ" е в оперативна връзка и с Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов от "Демократична България", както и с Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната". На този етап разговори за предизборна или следизборна коалиция не са водени.

Това заяви лидерът на "Изправи се. БГ" Мая Манолова пред БНТ. По думите й едно предварително сключено споразумение за съвместни действия в 47-я парламент би дало надежда на хората, че разнобоят между формациите на протеста в 46-я парламент няма да се повтори. "Споразумението ще е гарант, че ГЕРБ няма да се върне повече във властта", посочи още тя.

Относно информацията, че ВОЛТ ще е една от партии, с които "Продължаваме промяната" ще се яви на предстоящите избори тя заяви, че не е наясно кой какви разговори води. За оттеглянето на ВОЛТ от "Изправи се.БГ" Манолова обясни, че всеки един от партньорите в гражданската платформа е свободен да взима решения. 

Тя уточни, че партията на Настимир Ананиев "ВОЛТ" не е била част от коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме", а една от организациите, които са част от гражданската платформа. "Те съвсем коректно казаха, че няма да участват в гражданската платформа. Не съм задавала въпроси какви са техните амбиции", добави още тя.

Лидерът на "Изправи се.БГ" припомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били от министрите, които продължиха каузата на Комисията по ревизията. "С Асен Василев работихме добре и по актуализацията на бюджета. Благодарение на съвместните ни усилия се случи и увеличението на пенсиите" и е съвсем естествено "Изправи се.БГ" да продължим да си партнираме, коментира тя.

Манолова обясни, че се очаква утре да се финализират разговорите с партиите от "Изправи се.БГ! Ние идваме" и заяви, че най-вероятно на изборите ще се явят в същия формат. "Движение 21", "Европейска народна партия" и "Движение България на гражданите" са нашите мандатоносители и те ще останат същите", каза още тя.

Мая Манолова подчерта, че продължават подкрепата си за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

20.09 2021 в 20:39

Слава богу! А то вече не смея да си отворя хладилника, че и от него крещи тая кукувица. И изпод табуретката. И от автомата за кафе. И от ...

Дайте пари за психиатрия, и оставете мирното население да диша!