Манолова след Хаджигенов: Казали сме ясно - без ГЕРБ и ДПС

"Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни"

Йорданка Веселинова 08 април 2021 в 15:26 8569 0

Снимка OFFNews

"Изправи се! Мутри вън!" няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС, обяви на извънреден брифинг Мая Манолова. Думите ѝ са по повод изказването на съпредседателя на коалицията Николай Хаджигенов, който съобщи, че е възможно да приемат гласове както от ДПС, така и от ГЕРБ.

"Изявлението по никакъв начин не ангажира коалицията. В пазарлъци с това правителство не влизаме", заяви още тя.

Тя заяви, че коалиционният ѝ партньор е изказал лична позиция. "Изказвания от името на "Изправи се! Мутри Вън!" ще се дават само от парламентарната ни група, след като видим кой точно влиза", каза Манолова.

Манолова коментира и думите на Хаджигенов, че е готов "да се жертва" да стане министър:

"Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни." 

"Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията заедно с мен до провеждането на парламентарните избори и не е задължително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на тези партии." 

Разцепване на коалицията обаче към този момент няма.

Татяна Дончева заяви, че не е "време за крайности", отговаряйки на въпрос дали се разделят с Хаджигенов. Тя се опита да смекчи острия тон на Манолова: "Да дадем малко време на новите в политика". Тя коментира думите на Хаджигенов като "непремерени". 

По повод евентуалното коалиране с "Има такъв народ", Манолова заяви, че преговорите ще бъдат публични, тъй като още нямат контакт със Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews