Манолова: Подслушвали са ни месеци наред

Всички знаят, че Бойко Борисов е човекът от доклада на американското финансово министерство

Ружа Райчева 08 юни 2021 в 16:17 2941 0

Целият офис на "Изправи се. БГ" е бил подслушван в течение на месеци още по време на кметската кампания. Имаме информация, че и сега има разработка срещу един от нашите активисти, заяви лидерът на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова пред БНР.

По думите ѝ, ако имаше и една мръсна стотинка влязла в коалицията "Изправи се! Мутри вън!" , това щеше да лъсне и те нямат притеснения.

"Този, който трябва да се притеснява е Борисов, защото всички сме наясно кой е човекът цитиран в доклада на американското финансово министерство", категорична бе Мая Манолова.

Мая Манолова заяви, че приоритетите на коалиция остават възстановяване на върховенство на правото чрез съдебна реформа. Повишаване на доходите на българските граждани чрез осигуряването на подкрепа за бизнеса с фокус върху малките фирми и предприятия, зелената кауза и опазването на България чиста.

"Основната ни цел е доразграждане на корупционния мафиотски модел от управлението на България, защото е наивно да се мисли, че мутрите на всички нива във властта са си тръгнали", заяви тя.

Водачите на трите столични района на ИМВ остават същите - самата Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Попитана за разразилия се скандал покрай отправените от САЩ санкции по закона "Магнитски", Манолова коментира:

"Американската държава направи това, което българските институции не направиха. Получихме оценка на САЩ за корупционната среда, в която България съществува. В следващия парламент ще предложим специална комисия, която да извади наяве всички тези корупционни схеми." 

Според Мая Манолова, намекнатият в доклада на финансовото министерство на САЩ лидер на партия е Бойко Борисов.

"Ако прочетете доклада, ще видите, че става дума за политически лидер, който е бил длъжностно лице. На това описание отговарят Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, но всички български граждани знаят, че американците визират Борисов", допълни Мая Манолова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови