Ковид забави тикет системата в София, ще стартира през май

В столицата правят списък на желаещите да се ваксинират учители, лелки и медицински сестри в детските градини

OFFNews 07 януари 2021 в 08:11 2789 1

Снимка Архив

С 16 млн. по-малко са приходите на Столична община за 2020 г. в сравнение с предишната година. Причината е в по-малко платени такси за детски градини, тротоарно право, от което СО освободи търговците, и др. Това е очакван резултат заради пандемията, обяви кметът Йорданка Фандъкова по бТВ. 

Надявам се да не се случи увеличение на броя на заразените след отварянето на детските градини и връщането на малките ученици в клас. Следя много внимателно броя на хората в болница, намаляването е чувствитело, заяви Фандъкова. 

До петък трябва да са готови списъците с желаещите да се ваксинират учители и непедагогически персонал - лелки, медицински сестри, те са хората, които работят с децата в София, уточни Фандъкова. 

Тя призова хората да се снабдяват с билети преди да се качат в градския транспорт. Има и възможност да се купуват дневни карти и през телефона, но няма как да има

Много дейности пострадаха заради епидемията, всички валидатори са монтирани в транспорта, включително и на новите станции на метро 3, монтирани са и видеокамерите, ЦГМ ни е предоставил уточнен график за стартиране на тикет системата през май, обясни Фандъкова забавянето с ковид пандемията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

07.01 2021 в 12:51

Данке, имаш партийно поръчение и трябва да го изпълниш. Да кажеш как ковид-19 пречи да се въведе тикет системата? Как точно? Защото дори сега, при по-малко пътуващи, е много по-удобно да бъде въведена. Както добре знаеш, отдавна много малко хора се таксуват, защото апаратите не работят. Мене не ме мисли, имам карта.
Но стига си шикалкавила. Отдавна дотегна на всички. В центъра на София чакаме да се поправят тротоарите на малките улици, чакаме въздухът в София да стане пОНЕ малко по-чист, за да не сме ВСЕ на последно място за сметка на нашето здраве и живот!
Размърдай се!