Костов: Провокаторите по темата Македония да намалят децибелите

OFFNews 17 юли 2017 в 10:39 8295 14

Българските провокатори по темата Македония да бъдат призовани да намалят децибелите. 

За това призовава бившият премиер (1997-2001) Иван Костов в позиция по темата Македония, публикувана в "Медиапул". През 1999 г. бе подписана Съвместната декларация между България и Македония, смятана за основа на дългоочаквания Договор за добросъседство между двете страни, който се очаква да бъде парафиран от Бойко Борисов и Зоран Заев на 2 август в Скопие. 

"Националният ни интерес е да имаме сигурни и благоденстващи съседи. Затова трябва да приветстваме и да сме готови да подкрепим амбициите на новата власт в Скопие за членство в евроатлантическите съюзи. Такава беше през 90-те принципната позиция на Гърция спрямо България", припомня Костов в позицията си. Той пише още, че "Сега България е с много силни позиции пред страните от Западните Балкани: с принципната си позиция през годините на разпадането на Югославия, като страна-член на НАТО и ЕС, с общата си история и култура с Македония, с авторитета си на вдъхновител и радетел на албанското възраждане. Ако има някакъв незначителен риск за нас, той е в тези анти-български нагласи, които могат да се изживеят с времето. Можем да бъдем само от полза. Затова страната ни следва да бъде включена постоянно в Берлинския процес за подкрепа на интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Нека припомним тук, че войните в Косово, в Босна и Херцеговина, и конфликтът между албанци и македонци в 2001, бяха спрени, и Милошевич бе отстранен, с активното българско съдействие". 

Костов препоръчва още: "За да покажем зрялост и разбиране на проблемите, трябва да подкрепяме на първо място баланса с интересите на мнозинството. Това означава да настояваме то да получи своите гаранции; да се противопоставим на опитите от Тирана да диктува план на Македония; да сдържаме непремерените европейски отстъпки на албанското малцинство.". 

Втори по време за решаване е въпросът с името на Македония, тъй като "названието определя позициите, претенциите и мястото на страната на картата на Европа". По този въпрос интересът на България е "да имаме съгласувана политика със евроатлантическите ни съюзници и с гръцките власти.". 

Отношенията между Македония и България според бившия премиер са най-лесният за решаване казус, но и последният от трите, който трябва да бъде решен. Той препоръчва позицията на София да е сдържана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

14

Много е забаво когато някой започне да ти поправя правописните грешки, допускайки още 2-3 такива.
На гол корем -чифте пищови с др. думи.
Това, разбира се, се вписва идеално в стереотипа на надъханата червенушка и отдавна е спряло да ни прави впечатление.

А що се отнася до Костича, бъдните поколения ще му издигнат паметник да се помни на кого дължат европейската си принадлежност.
Амин.

42249

13

Denis Rizanov

18.07 2017 в 16:29

и се пише инАче говедо десейбарско.
:))))

42249

12

Denis Rizanov

18.07 2017 в 16:28

Не не, кажи им Костич и им гледай сеира, след като вече знаят, че така не трябва да му викат.
:)))

ха-ха-хаххх!

След време за костича ще пише само в 2 реда, че е бил премиер и мъж на кака Ленче от Фондацията. А, да, ще пише още, че е искал да му се плати предварително за иконочическа програма на Обединените Демократични Сили в зората на демокрацията и че им отказал понеже нямали пари да платят... костич отсекъде.

7506

11

Кажи им - Костов и им гледай сеира!
:-)))
Целокупната червена пасмина изпада в клоничен гърч, след което започват люти проклятия и попържни.
Моите съболезнования, другари и другарки!
Ако не беше Костича, щяхме да видим Европа през крив макарон и щяхме да сме някакъв аналог на Молдова или нещо такова, а руските интереси в района - циментирани.
Така, че поемете дълбоко дъх и бойко заклеймете 'народния изменник'!
КОСТОВ Е ВИНОВЕН !! :-)

А с червения питекантроп по-долу няма изобщо да се занимавам. Така или инъче на него никой не може да му помогне.

42249

9

Denis Rizanov

17.07 2017 в 17:29

И понеже си доволно млад или доволно прост, а може би и двете, да те светна, че е унизително млад десебарски бесеняк да нарича вожда си "костич". Това "костича" идва от обезкостен, оглозган до кости. Така презрително българите започнаха да го наричат след несправедливата и крадлива приватизация, която проведе. ОБЕЗКОСТИ ДЪРЖАВАТА И ПРЕДПРИЯТИЯТА И! От там идва това "костича"...
Остави България, както безмозъчните камилари това невинно животно:

https://i.imgur.com/6iRtLUr.jpg

Ето така КОСТИЧА остави България. Затова никога повече няма да види мандат! нито той нито неговите сектанти. Не и в този живот, не и в тази вселена.

42249

8

Denis Rizanov

17.07 2017 в 16:27

Поне един заради когото не ни е срам , че сме българи!!


Що бе мухльо, да не би да те е срам от имена като Христо Ботев, Васил Левски, Паисий Хилендарски, Братя Евлоги и Христо Георгиеви?
Тие.ама.катапроста! Да не го било срам, че бил българин... Л@йно си ти! Л@йно мазно безродно!

7506

5

Оооо, отдашна не бях чувал любимото навремето:

"Костов е виновен!!!"

Браво, Костич! Поне един заради когото не ни е срам , че сме българи!!