'Който иска да гласува, да си хване самолета и да си дойде в България'

OFFNews 15 януари 2021 в 11:11 5311 2

Снимка Архив

Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение. 

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв. По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, не гарантират изискванията за тайна на вота. 

Трябва да се каже на хората, че това не е толкова просто нещо. Държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот. За да се направи това, държавата трябва да знае адреса ти, обясни той. 

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. „Времето е прекалено малко и това прави гласуването по пощата екзотична мярка, смята Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

2

Станчо Панса

15.01 2021 в 11:55

Пълна некомпетентност от страна на Релсата. Дали е чувал, че има Ковид пандемия, отменени полети, PCR тестове, карантина... Естествено, че много Българи няма да предприемат тази стъпка, дори и да им се иска.

2000

1

Димитър Петров

15.01 2021 в 11:34

Тъпия фатмак става само за подгъзник!