КОД иска Единен кодекс за изискванията към малкия и средния бизнес

OFFNews 23 февруари 2021 в 13:51 1362 0

В момента живеем в диктатура на различни малцинства. Разказът: „Моите права са такива, които аз си ги измисля“ и „всяко малцинство и права, но няма задължения“, няма нищо общо с автентичната идея за човешките права и свободи. Никой не пита какви са задълженията. Идеята да се разделя обществото на всякакви малцинства: етническо, сексуално, религиозно …, за да се противопоставят на мнозинството, е огромен риск за демокрацията. 

Това заяви лидерът на Консервативното обединение на десницата(КОД) Петър Москов в Русе, където представи водачът на листата в града за вота на 4 април Александър Кондев. Кондев е на 36 години завършил е немската гимназия в Русе, а висшето си образование получава в
Икономическия институт във Варна, специалност туризъм. В момента заема длъжност връзки с обществеността Туристическия център към общината. Специалистът по информатика е един от учредителите на Консервативно обединение на десницата в Русе, съобщиха от партията.

Трябва да спрем да наричаме капризите права и свободи, заяви още Москов. Според него, в момента държавата е „Джунгла от институции пред всеки предприемач“, което задушава дребния и средния бизнес у нас. КОД предлага въвеждането на Единен кодекс на държавните изисквания към малкия и средния бизнес. Такъв документ ще осигури пълна прозрачност и свобода на инициативата. Всеки, който е покрил изискванията, просто ще уведомява държавата, че започва дейност, а задължение на институциите остава  да контролират изпълнението на правилата, без да имат възможност за промени, различни тълкувания, искане на допълнителни такси или поставяне на нови условия, обяви още Петър Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови