Кмет, приет в болница с COVID-19, излезе да посрещне Борисов

Пловдив ще има болница за коронавируса - "Св. Мина"

OFFNews 13 ноември 2020 в 14:31 33429 3

Кметът на Пловдив Здравко Димитров излезе от болницата, където бе приет за лечение на коронавирус, за да посрещне премиера Бойко Борисов, който е на посещение в града днес. Това се видя от видео, което премиерът публикува във фейсбук.

Димитров бе приет в ковид отделението на пловдивската УМБАЛ "Пълмед" на 1-ви ноември, като преди това се е лекувал в домашни условия, но се влошил. Той съобщи, че е положителен за COVID-19 на 26 октомври. Към днешна дата не е ясен неговият ковид-статус, нито в какво отделение го лекува болницата - за пациенти с коронавирус или в друго.

Премиерът даде някои инструкции към лекуващия лекар на кмета:

„Няма да го глезите, докторе. Пробвайте го за антитела, да идва още днес. Тежко е 9-10-11 ден, дотогава беше леко. Действайте, не ги психясвайте, пускайте ги да си отиват", обърна се премиерът към медика. Борисов отново сподели за своя опит с вируса. „Аз го изкарах у нас. Голям зор, но в нас", каза министър-председателят.

От разговора става ясно, че целта на посещението му е пускането на ковид болница в града - "Свети Мина". От кмета Здравков премиера получи уверение, че тя ще започне да работи още днес.

На тръгване Борисов заръча: 

"Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, но има презапасяване. За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина - ще я имаме."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

order

13.11 2020 в 17:52

А ТУЛУПА дари ли плазма за кмета???!!!
Тая ШМЕНТА КАПЕЛА нали ужким е преболедувал КОВИДА по документ, по ТВ и фейсбука ....дали е дарил плазма или от катили не се взема!!!!
А дали въобще е бил болен!!!

8011

3

oximoron

13.11 2020 в 16:26

Басий и простака ....

3118

2

fishcake

13.11 2020 в 16:14

Тези хора винаги са били толкова тъпи, просто сега се отпуснаха да се държат свободно.