Каракачанов се е разбрал с Борисов минималната пенсия да стане 300 лева

OFFNews 27 февруари 2020 в 18:52 8878 3

Парньорите в управляващата коалиция са се договорили минималната пенсия да стане 300 лв., заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

"Вчера премиерът намекна, бяхме сме разбрали това нещо, като го изчислим, тогава да го обявим. Разбрахме се, че пенсиите ще станат 300 лева, минималната пенсия - това, за което ние настояваме. "Обединени патриоти" вече го говорим трета година", обясни Каракачанов, но не посочи откога е договорен да влезе в сила новият размер на пенсиите.

Според вече одобрения бюджет от 1 юли тази година минималната пенсия ще стане 250 лева.  

Каракачанов обясни, че на последния коалиционен съвет е поставил въпроси, които по негово искане или по искане на Обедините патриоти са вкарани в програмата, но не се движат:

"Военното обучение в училище, доброволната военна служба. Всичко това като проекти сме го вкарали. Заради несъгласувана финансова рамка топката се тупа втора година. Интеграцията на циганите, доброволните отряди... Имаме 11 неща. Неща, които касаят малко средства, но са важни за обществото, но понеже коалиционните партньори са коректни, не вдигат шум, нещата не се случват".

Според него "това всичко ще е от тези 2% от БВП, няма да е нещо, което ще натовари бюджета".

Той е категоричен, че не се е "женил за министерския пост". "Или ще свършим някаква работа, или няма смисъл", заяви вицепремиерът. 

Красимир Каракачанов отбележи, че през последната година като вицепремиер по сигурността той е научавал за акциите на МВР от телевизиите и вестниците и допълни, че "това не е нормално". 

За отношенията между управляващата партия ГЕРБ и коалиционните партньори той заяви, че "голямо напрежение няма, но напрежение има".

По думите му неслучайно е казал, че така не може да продължава, защото "ластикът е опънат и аз не искам да го късам - той си има своя фаза на крайно опъване и след това изплющява някъде".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

2

Azarael

28.02 2020 в 23:39

Смъмрили Хърбел, ядосал се Щърбел:
хванали се за гушите, та и двамата . . . на бунището !

12182

1

sawall

27.02 2020 в 22:14

паспортите по 500лв ли остават или се вдигат?