Каракачанов: Малко могат да бъдат като Тодор Живков

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2014 в 18:28 28391 40

Снимка vmro.bg

Малко могат да бъдат като Тодор Живков. Като политик. Не е модерно да се говори хубаво за Тодор Живков, но ако погледнеш и сравниш Живков с тези, които последните 25 години управляваха - май сравнението е в негова полза. То и затова е тази голяма носталгия. Ако бъдем исторически точни - след 1962 г. приключват и лагерите. Когато си бил 45 години на власт, явно си имал и качества да се задържиш.

Това заяви в интервю за Нова телевизия лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Жозеф Дол не може да ме изрита, защото не е човекът, който ме е избирал. Могат да ме изритат моите избиратели или избирателите на Патриотичния фронт. Ние не сме се молили и не сме се натискали да участваме в управлението. От ГЕРБ ни поканиха на разговори. Имахме две срещи и говорихме по тяхната и по нашата програма, каза Каракачанов.

Според него решаващите преговори още не са започнали.

Заявихме, че не сме жадни за власт и по тази причина не сме лансирали имена, които трябва да стават министри. За нас е по-важно да има програма, в която да са фиксирани важните за нацията неща, добави председателят на ВМРО.

Да си министър на отбраната е престижно, особено за човек от ВМРО, особено за историк и човек с национални разбирания, заяви Каракачанов, но уточни, че от Патриотичния фронт не са поискали от ГЕРБ възможността да вземат това министерство.

Имам 17-18 000 лева по банкови сметки, призна още лидерът на ВМРО-БНД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2014 в 04:57

За жалост си прав, Организацията Я няма. Поклон пред памитта им.

11.11 2014 в 07:19

Организацията е забранена 1934.
Мнозинството е избито след 1944.
Над 200 души ЛИЧНО от Лев Главинчев(отрано ортаци с Тодор Живков).
Сегашното ВМРО е наследник на оглавяваните от конформисти с БКП Мак.Култ.-Просв.Д-ва,оставени на доизживяване докъм 70-те.
Нема общо с Груев,Делчев,Александров,Михайлов.
Каракачанов и другите не е да не го знаят.
Същото важи и за днешното ВМРО в РМакедония.
Спомен и почит за старите комити!Бог да ги прости,ОБРЕЧЕНИТЕ родолюбци!

03.11 2014 в 19:09

Псевдо-антикомунистa aгeнт Ивaн прикрива си страха от реалния живот - живот без спасителна мрежа. Същите тези 25 години управляващи не си смениха нито манталитета, нито физиономията. Доведоха страната до пълна разруха, съсипаха стопанството, енергетиката, обраха банките, рекетираха банковите клиенти, накараха ги да се самоубиват. Cтраха от живот ги побърква и масово симулират желание за социализъма и покровител от тия, които уж мразят. Със всичката си наглост, обираха банките и със същата наглост, народа им плащаше кражбите. Съсипаха здравеопазването и образованието, pазбиха армията. Идва време, когато и последният българин ще напусне страната, за един по-добър живот в чужбина.

03.11 2014 в 08:52

Каракачанов винаги съм знаел че си идиот но сега го показа нагледно. Даже не се изненадвам. То бива малоумщина, ама толкова в политици не бива. Сега плеснете с ръце съберете се с Бойко и си бленувайте за КПСС БКП вечна дружба и да върнем на власт тоталитаризма, измамата, лъжата, убийствата които бяха скрити за света. Е това вече е нямам думи да се изкажа ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА МАЛОУМНА СГАН

03.11 2014 в 01:00

До 33 OFF Имаш сериозни проблеми с паметта. Нали не бъркаш Кънев с Каракачанов ?! Взимай редовно гинко билоба.Казват, че помага.

02.11 2014 в 11:38

Понеже доносник Иван нещо бърбори как ТЖ затворил лагерите, плеснах един цитат, описващ комунистическите добродетели на др. Мирчо Спасов. Четете повече история, момчета.

02.11 2014 в 09:42

"Когато си бил 45 години на власт, явно си имал и качества да се заWдържиш."

Да, като чудесен пример, подкрепящ това твърдение беше Ким Ир Сен и неговите наследници. Те очевидно са на власт над 70 години именно заради качествата си. За това говори и високото качество на живот в Северна Корея...

02.11 2014 в 09:19

Разбира се, че за този мазен, бял, пухкав, милиционерски г*з, селяндура Живков е кумир. При него е бил ДС и сега си живее добре. Не е дебел колкото Пеевски, но е вреден и отвратителен, колкото него.

02.11 2014 в 08:21

-10 най-леви са комунистите от РБ. По думите на г-н Кънев, той е човек с леви икономически възгледи. Цитирам по памет негова пресконференция.

02.11 2014 в 08:04

Докато продължваме да разглеждаме комунизма като политически експеримент, чрез който една партия иска да установи "общество на всеобщо щастие" в световен мащаб по идеологическа рецепта, а не като първото глобално криминално престъпление против човечеството, няма да можем да разберем и историята на посткомунизма с неговите банкови фалити, нови форми на грабеж и плячкосване на нациналното богатство. По този повод искам да припомня една история, която показва докъде води моралният релативизъм на сциентизма. Тази история противопоставя най-добрият ученик на великия социолог Макс Вебер – Йозеф Шумпетер на своя учител. Тя показва, как вярата, че е възможна напълно обективна, неутрална и безстрастна наука, т.е. доведената до абсурдна чистота идея на самия Вебер се превръща в своята противоположност – в „сциентизъм“. Сциентистът е вярващият в безкрайната сила на науката интелектуалец, чийто интелектуализъм е изчистен от емоционални и морални оценки. Неговата пълна моралната индиферентност го лишава от връзка с научната интуиция, от способността да реагира отвъд научните догми, превръщащи интелектуалният живот в самоцел. Такъв е Йозеф Шумпетер - сциентист и морално безотговорен интелектуалец, който се противопоставя на своя учител по научна добросъвестност. Макс Вебер е не просто един истински мъж на науката, но и тъкмо заради това е бил един от най-големите умове на нашия век. Великан в своята специалност, той същевременно е бил пълната противоположност на един изчерпан в културно отношение, дори циничен интелектуалец като Йозеф Шумпетер.
Те се срещнали за първи път в едно Виенско кафене, известно време след избухването на болшевишката революция. Шумпетер приветствал тази революция като един интересен експеримент – в същия дух на интелектуална виртуозност, с която е написана творбата му „Капитализъм, социализъм и демокрация”.
На което Макс Вебер, чието вълнение нараствало, отговорил като направо обявил руския комунизъм за престъпление. комунистическата революция, предсказал той, ще доведе до нечувана човешка нищета и ще завърши с ужасна катастрофа. „Може да бъде така”, казал Шумпетер, „но за нас това ще е една добра лаборатория”. „Лаборатория с купища човешки трупове”, избухнал Вебер. „Същото представлява и всяка анатомия”, отвърнал Шумпетер. Най-сетне Вебер загубил търпение, скочил и напуснал кафенето с думите: „Това не може да се издържа повече!” (Случката е описана от Вилхелм Рьопке: Науката да изгражда отношение към моралните ценност)