Кандидатите за военна служба станали повече от напусналите

OFFNews 08 ноември 2019 в 19:21 4060 0

Снимка пресцентър

Засилен интерес към Българската армия отчита министерството на отбраната, броят на кандидатите за служба през тази година е по-голям от този на напусналите.

„Отчитаме по-висок интерес към Българската армия. В сравнение с миналата година през 2019 г. имаме повече кандидати за служба, отколкото напуснали“, каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев пред журналисти в Сливен, цитиран от пресцентъра си.

„Виждаме желанието на обществото да контактува с армията и това, заедно със стабилния социален пакет и повишените разходи за отбрана ще допринесат за преодоляване на некомплекта“, допълни генерал-лейтенант Димитър Илиев. Като други предимства на службата във Въоръжените сили той посочи сигурността, равния старт и възможностите за кариерно развитие.

При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Сливен днес. Стотици млади хора от града и съседните общини дойдоха, за да разгледат образците на въоръжение и военна техника, и да се запознаят с възможностите за служба в Българската армия, информират още от пресцентъра на военното ни ведомство.

За първи път по време на статичния показ в рамките на кампанията „Бъди войник“ военнослужещи от Сухопътните войски запознали посетителите с възможностите на танк Т-72. Аплодисменти в Сливен събрал и динамичният показ на служещи от регионалната служба „Военна полиция“, които демонстрирали действия по охрана на ВИП лице и защита при нападение от терористи.

„Едно от най-важните нематериални предимства на службата в Българската армия е чувството, че изпълняваш дълга си към Родината, че принадлежиш към здрав, сплотен колектив и отговаряш за сигурността на страната си, че я защитаваш“, заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови