Какви ги наговори Борисов само за ден в Туркменистан (видео)

Юлиуш Висожински 11 август 2019 в 23:42 53003 8

Снимка gov.bg

Във втория ден от посещението си в Туркменистан премиерът Бойко Борисов сътвори колекция от словесни бисери, които не попаднаха в прессъобщенията, публикувани на gov.bg - официалната страница на българското правителство.

Видеозаписите от изказванията пред пресата обаче са запечатали риторичните постижения на Борисов, част от които публикуваме тук:

"Единственото, което съм си поискал, се'а да ми дадат един автомобил - да си го карам, да се разкарвам. Понеже виждам, че тука Ладите са подменени само с Мерцедеси. И съм се уговорил един ключ да ми оставят, искам да си разгледам, така малко да си покарам... Ми където искам в края на краищата...Не съм питал: може ли, не може ли. Ще се разходя малко, да разгледам, щото имаме вечеря с вицепремиера, така в това време..."

"Ние вече толкова много инвестиции имаме, че нямаме работници - да ги привличаме. Проблемът в България е с работната ръка в момента"

"Това, което положихме като усилия с Фолксваген и продължаваме да го полагаме (...) с добрата работа на правителството, на отделните министри ние си направихме, без да го искаме дори, огромна реклама в света..." 

"Това е като на футболния терен - излизат отборите, бият се, но това не ги кара президентите да... говоря в Европа, при нас е малко по-различно...така че му казах: Тайпи, боря се докрай. И той знае." (коментар за конкуренцията ни с Турция за завода на Фолксваген - б.р.) 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

7

Нострадамус

14.08 2019 в 14:29

Руските медии подиграха Борисов след дефилето му на Каспийския икономически форум. Какво отношение имат България и Черно море към Каспийския форум?", с което се търси обяснение за присъствието на премиера на България Бойко Борисов на икономическата среща в Туркменистан

14469

6

случайно прочетох

13.08 2019 в 14:25

И за клоун не става!

7014

5

Диди

12.08 2019 в 08:19

Нормално е! Самовлюбеният, самозабравил се човек от въображаемо собствено величие обикновено се връща към природната си същност, защото е вдигнал бариерите на словесните си ограничения и излива истинското съдържание на черепната си кутия.

20699

4

Новак

12.08 2019 в 04:57

Аз не съм нихилист. Бай Ганьо не е само отрицателен герой. Това са качества, които сме развивали, за да оцелеем. Те не изключват тези, които са проявили спасителите на болната жена. Нашият герой също сигурно би бил много добър пожарникар и с риск за живота си би спасявал хора - не се съмнявам в това.
То и лафовете му на друго място и в друг контекст биха били забавни.
Въпросът е, че е поставен в ситуация, в която са необходими други качества. А е поставен там защото негласуването, според мен, е проява на някаква егоистична незаинтересованост. Поне хората, които аз познавам обикновено са успешни, с много качества. Но логиката им е - “аз си имам своя бизнес, движа си рабатата добре, политиката е работа за далавераджии, а от изборите нищо не зависи.” Това пак е някаква форма на “Солунската митница”.

5355

3

Кики

12.08 2019 в 04:14

Новак, стига с този нихилизъм. Вреди ни. Българите сме толкова различни по манталитет, колкото сме различни и по външен вид. През миналата нощ 11 мъже са свалили на ръце болна жена от планината - това са моите българи. Както и голяма част от тези над 50 %, които не са гласували на последните избори. За да има надежда, трябва да има очакващи я.

20699

2

Новак

12.08 2019 в 03:26

Боко е най-чистото олицетворение на типичния българин - един истински, жив Бай Ганьо. Затова печели избори. Сякаш е събрал в едно всички типични черти, с които българинът е оцелявал - простоват хитрец, роболепен лицемер, прагматичен, винаги търсещ личната изгода на дребно.
Алеко сякаш е описвал Боко - да му падне Солунската митница та тогава да видиш келепир, ти ако целуваш ръцете той ще целува краката, “имал си бол пари платил си”.
И затова средно статистическия българин си го харесва, затова е “Бат Бойко”. Може би затова и Тодор Живков, един друг типиче Бай Ганьо, управляваше 33 години.
Нашата гордост, но и наша драма е, че ние винаги оцеляваме макар много често, както се казваше в едно филмче, ние не живеем, ние просто не умираме.

8931

1

AnderXale

12.08 2019 в 01:16

Дори и ние да не успеем да го осъдим приживе, историята ще се погрижи подобаващо!