Ивайло Манджуков води листите на партия МИР в Пловдив и Смолян

OFFNews 25 октомври 2021 в 10:33 4542 0

Бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков е водач на листите на партия МИР в Пловдив град и Смолян.

Известният бизнесмен се включва в политиката с надеждата, че с опита, знанията и уменията си ще помогне на България да се възроди икономически, социално и морално. Ивайло Манджуков е завършил право в Университета в Кеймбрдиж в Обединеното кралство. Натрупал е значителен опит в инвестирането и строителството на жилищни и офис сгради, специалист в търговията на специализирани машини за индустриални нужди. Той е съсобственик на "Винарска къща Виноградец", която се е специализирала в производство и износ на висококачествено българско вино в чужбина. Развива успешен бизнес в управлението и инвестирането на високотехнологичния завод на компанията „Приста Рисайклинг“ за рециклиране на масла в Узбекистан като изпълнителен директор и основен акционер.

Ивайло Манджуков е член на Националния изпълнителен съвет партия МИР и международен секретар на партията. Освен в бизнеса има натрупан управленски опит и като ръководител на футболния отбор на ЦСКА. Владее английски, френски, испански, руски, хърватски и сръбски език.

„Влизам в политиката първо, защото МИР е партията на новото поколение в политиката, която носи нов морал и различен и прагматичен подход и второ, защото с моя управленски опит, знания и умения мога да допринеса за възраждането на родината и превръщането и в силна социална и индустриална държава“, заяви Ивайло Манджуков.

В момента той участва в пускането в експлоатация на новия високотехнологичен завод за преработка на отработени масла „Уз-Приста Рисайклинг“ в Узбекистан, който осигурява намаляване и елиминиране на замърсяването с опасни отпадъци на околната среда, а също така ще спомогне и за намаляването на нерегламентираното депониране на отработени масла в околната среда.

„Инвестицията е своеобразен старт на прилагането на нов подход към събирането, транспортирането и съхраняването на отработените масла, с пряко положително влияние върху околната среда. Към днешна дата в Узбекистан няма наложен единен подход по посока на екологията, затова и българският принос е от изключително значение. Един от основните приоритети на партия МИР е опазването на околната среда в България и съхраняването на всички природни ресурси. Чрез прилагането на добри и доказани практики в България ще успеем да превърнем околната ни среда в чиста и успоредно с това ще оползотворим и използваме в обществена полза всички ресурси, с които разполагаме“, заяви още Ивайло Манджуков.

Една от личните му каузи и цели в политиката е развитието на малкия, средния и фамилния бизнес, който е гръбнака на всяка една икономика.

„Политическа партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската икономика. Този доказан немски модел ще превърне за кратко време България в индустриална държава, в която основна роля ще имат малките, средните и фамилните предприятия. Бизнесът в България има нужда от приемането на свои етични правила, което също е един от приоритетите на партия МИР“, заяви Ивайло Манждуков.

Той призова българските граждани, както малкия, средния и фамилния бизнес да подкрепят партия МИР на предстоящите предсрочни парламентарни избори с номер 26.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови