Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Христо Иванов: Когато 'експерти' като Караянчева и Дариткова обясняват, че нещо не може да стане, това са лъжи

OFFNews 12 януари 2021 в 20:53 6103 0

ГЕРБ не харесва гласуването по пощата, което предложи Демократична България, защото иска избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и купения вот. Затова не харесват и излъчването на броенето на бюлетините в реално време, не допуска реален независим одит на машините за гласуване и техния софтуер.

Това написа съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в личния си профил във фейсбук.

Иванов напомни, че ДБ предлага законопроект за гласуване по пощата от 2 г., на който никой не иска да обърне внимание.

"Отпорът на статуквото има съвършено конкретна цел - да не позволи на гражданите да контролират изборния процес, а на хората, живеещи зад граница, да участват пълноценно в изборите. Караянчева и Дариткова, които блеснаха със своята “експертиза” по повод проекта на нова конституция, сега ни обясняват как това са “екзотични идеи” и как няма начин нищо от предлаганото да се случи. Когато от тези експертки чуеш как нещо не може да стане, всички разбират, че това са безобразни лъжи, набивани с 200", пише Иванов.

Според него те нямат друг ход. "Ще носят от девет кладенеца вода, ще извикат на помощ любимите си професори по всичкология да обяснят по телевизорите как нищо не може да се промени и и нищо не трябва да се променя. Но хората много добре виждат страха на ГЕРБ от по-високо участие и по-голяма прозрачност, които могат да счупят изборната им машина", коментира Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!