Христо Иванов: Ако нещо има да се съобщава, то трябва да се съобщава от мандатоносителя

Ангел Марковски 02 декември 2021 в 19:52 5996 0

Има мандатоносител, който по презумпция е такъв, защото още не е получил мандата от президента, не са проведeни консултациите, и на този етап, ако нещо има да се съобщава, то трябва да се съобщава от мандатоносителя. Това каза пред медиите съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди заседанието на парламентарната група. Думите му са в отговор на въпрос дали вече има договорка между партиите и коалициите, преговарящи за коалиционно споразумение, за състав и структура на новия кабинет и за ротационно председателство на Народното събрание, каквито сигнали излизат от ПП.

Иванов уточни, че тепърва колективните органи на трите партии в коалицията ще обсъждат и формират решения. "Има вътрешна комуникация, която не се наемам да коментирам, ако можем да говорим за договорка, договорки не можем да направим, може да има само решения на наши органи, такива няма", уточни Иванов.

Какво точно ще има като стъпки, като процес, зависи от "Продължаваме промяната", подчерта председателят на "Да, България".

Решение за участие в бъдещото правителство с министри ще има след като целият процес завърши и това ще стане, когато минат консултациите при президента и влезем във формалната седмица на първия мандат, стана ясно още от думите му.

Иванов отговори, че към тях няма официално отправена номинация на Корнелия Нинова за ротационен председател на Народното събрание.

Очаква се Христо Иванов отново да бъде председател на ПГ на ДБ, а Атанас Атанасов да бъде предложен за заместник-председател на парламента. Преди началото на заседанието на групата Владислав Панев и Георги Ганев казаха, че такова писмо като разпространеното в медиите не са виждали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови