Горанов с предложение: Касовата бележка от бензиностанциите да показва акциз и ДДС

OFFNews 13 ноември 2018 в 18:52 4844 1

"Ще предложим в най-кратки срокове всяка касова бележка на бензиностанция да съдържа търговската надценка и елементите на цената, които влизат в крайната цена на горивото".

Това министърът на финансите Владислав Горанов пред бТВ.

„Имах среща с премиера Борисов и смятам да предложа изменения в наредбата за регламентиране на плащанията и продажбите, които ще повишат доверието в системата. Наредбата е по-известна като наредба за касовите апарати. Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС, както и цената на горивото без акциз и ДДС. Със съответните законодателни изменения можем да отидем и по-напред и да се посочва и търговската надценка в касовата бележка”, обясни още министър Владислав Горанов.

Той обясни, че така във всеки фискален бон ще се посочи колко отива за държавата и колко е за търговеца, а така потребителите ще могат да се ориентират дали са натоварени с по-висока от реалната цена.

Горанов даде пример с фактурите на енергоразпределителните дружества, където има разбивка - посочена цена за пренос, цена за производство, цена за зелена енергия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

17.11 2018 в 12:25

Тази змия-усойница вместо да се прави на финансист от
"европейска величина", да даде обяснение пред изтерзания
и унижен български народ, как така живее в подарен МУ апартамент за милиони от братя Домусчиеви в техния частен
затворен комплекс в София !?
 
X

Да помогнем на украинските деца!