Главният секретар на Радев: Преди сделката за F16 депутатите да си спомнят за българския данъкоплатец

OFFNews 06 януари 2019 в 19:20 9272 2

Снимка bTV

Преди да стигнем до сделка за F-16 се надявам депутатите и Министерският съвет да си спомнят думите на президента Тръмп, който каза, че не ми пука за Европа, а за американските данъкоплатци. Дано и те се сетят, че са избрани от българските данъкоплатци.

Това заяви Главният секретар на президента Димитър Стоянов по повод предстоящия избор на нов тип боен самолет за Военновъздушните ни сили.

По негови думи процедурата за избор на новите самолети е опорочена, тъй като правилата се променят в хода на конкурса. "Цветан Цветанов каза, че изборът няма да е експертен, а политически. Защо Цветанов от Вашингтон съобщи тази новина? Нима той е получил допълнително решение от парламента, за което ние не знаем", каза Стоянов в предаването "120 минути" по bTV.

Той посочи, че през "последните няколко месеца почти всички политически лица обходиха студията, за да говорят колко добър е един самолет". Според него това предполага някаква зависимост.

Трябва да закупим този самолет, който можем да поддържаме, с най-добрите технически показатели. Но когато говорим, че нашите съседи са въоръжени с F16, трябва да кажем какъв е бюджетът им за отбрана, каза Стоянов и даде пример с Гърция, чийто бюджет е над 5 млрд. долара.

Димитър Стоянов коментира още новогодишната реч на президента, която определи като "различна". "Считам, че за говорене на истини  няма неподходящо време. Едва ли някой би толерирал лъжата и пошлостта", заяви той и добави, че през последните няколко години "слушахме само захаросани речи, които никой не помни".

Главният секретар на президента е категоричен, че "ако правителството положи малко повече усилия в борбата с корупцията и в повишаването на доходите", тогава е възможно да има диалог между институциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

2

red-army

07.01 2019 в 21:49

туак президента и съветниците му повече се насраха от правителството. Бива, бива агресивно лобиране ама това минава всякакви граници.

Решено е Ф-16. Толкова. Няма да има комисион от Шведите за Радев. Издуха супата.

Цвинокио може да е прибрал, може и да не е.....ма Радев отгоре....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки