ГЕРБ - Смолян иска наказание за ''провокаторите'', опозорили Дариткова пред БНТ

OFFNews 25 юли 2020 в 22:37 13122 7

Снимка Иво Божков

"Осъждаме остро случилото се пред сградата на БНТ и искаме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български народен избраник"

Това се посочва в позиция на общинските структури на ГЕРБ от област Смолян, провокирана от "действията на протестиращите пред БНТ, които накърниха достойнството на народния представител и председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова". С аналогични партийни позиции излязоха и "Жени ГЕРБ" в Добрич и Девин.

Според ГЕРБ - Смолян "д-р Дариткова е уважаван български лекар и политик, който не заслужава такова отношение от страна на събралите се протестиращи граждани и сдружения, подкрепяни от олигархични кръгове. Тя е стойностен, почтен и всеотдаен човек, помогнал на много нуждаещи се от помощ хора. Притежава изключителна политическа компетентност, а с диалогичността си успява да постигне обединение на политическите сили в Народното събрание. Не на последно място тя е майка и жена, достойна за уважение и почит, а не да бъде нагрубявана и опозорявана."

"Протестите започнаха спонтанно, но с безпрецедентния унизителен акт спрямо д-р Дариткова снощи бяха преминати границите. Провокаторите и агресорите доказаха, че всъщност тяхната цел е не да постигнат ред в държавата, а да я дестабилизират и разрушат държавността из основи. Тази цел е подчинена на неутолимата жажда за власт на неколцина провалили се в миналото политици, които нямат ясна визия за бъдещето на държавата, а единствено за себе си, сеейки хаос и безредие.

Оскърбителното отношение на облечени в дрехата „протестиращи“ трябва да бъде категорично порицано от цялото ни общество. Като колеги, съмишленици и приятели на д-р Дариткова - заставаме плътно до нея и изцяло подкрепяме стремежа й към единство и диалог в името на една по-демократична България. Убедени сме, че не улицата ще разреши проблемите в страната ни, а цивилизовани разговори и преговори." - пишат още от ГЕРБ - Смолян.

В позицията на "Жени ГЕРБ" - Добрич се посочва, че "трябва да се търси отговорност съгласно законодателството на Република България на всеки, който си позволява да обижда, клевети и набеждава български граждани, защото никой не бива да има чувство за безнаказаност."

"Жени ГЕРБ" - Добрич осъждат "всички грозни коментари, фалшиви новини и атаки срещу личността и качествата на д-р Дариткова като човек, медик и политик. Защото ние знаем, че тя работи всеотдайно във всяка една област. Но и винаги в полза на здравето и благоденствието на хората."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12548

7

Hristo Hadzhiev

27.07 2020 в 16:16

Това писмо ми прилича на доклад от партийно събрание, ама на оная низвергнатата партия, дето и нейните хора не я споменават вече.
Помните ли другари как беше:
"Но не така глеадат на повелята на партията другарите ..... Затова ние целокупно ги порицаваме, и ако не се поправят... най-решителни мерки".
Помнят го другарите ей, няма оттърване от тях... Нищо, нещата ще си дойдат на мястото, късно но ще си дойдат!!!

12362

6

Хуан

26.07 2020 в 00:57

"Жени ГЕРБ" - Добрич и от вас ме е гнус. Що не осъдихте проявите, когато куките се гавреха с момичето зад колоните или когато вашият идол нарече шефа на парламента ТКП и след това я награби и я цуна. Що не реагирахте, когато цялото МВР и прокуратурата издевателстваха над Иванчева и я унижаваха непрекъснато (изобщо не коментирам виновна ли е или не, а че беше гадно). Що не реагирахте, когато Гешев се подиграваше и заплашваше съдия Атанаска Дишева. И изобщо как обяснявате на децата си кое е добро и зло, правилно и неправилно, като членувате в Герб.

12362

5

Хуан

26.07 2020 в 00:44

Герб Смолян, гнус ме е от вас. Ако наричате Васо Гюров провокатор, да, той е такъв. Мен за първи път ме провокира, заедно с Ревю и Милена през 1988. И така продължава и до днес. За съжаление все по-рядко с музиката си (въпреки, че квот излезе, все е качествено), колкото с непрекъснатите си прояви на гражданска му позиция. Дариткова не се яви в качеството си на доктор и жена в Панорама, а на шеф на парламентарна група, и като такава понесе негативите на справедливия протест на хората. Защитавайки Дариткова не защитавате жената лекар, а слугата на Баце, Кой, Сопола и надолу по вертикала или нагоре по задкулисието и схемите.

3600

4

В Крак с Времето

26.07 2020 в 00:10

Многоуважаваемата в Смолян Докторка да си ходи при съпартийците , подата и пациентите в провинциалната поликлиника.Ако иска да е съизмерима по безкруполна политическа аргесивност в измамата да се държи за полата на Корнелия и шлифера на Бойко.

13874

3

emanuilis

25.07 2020 в 23:46

На вниманието на представителите на гр. Смолян: политиката е специфично занятие, което НЕ се асоциира с реалните качества на Човека, ангажиран с него. Примери, колкото искате, по цял свят.

23293

2

Стефан

25.07 2020 в 23:11

Пък аз, като обикновен гражданин на София, призовавам герб - Смолян да си прибере вересиите, и да назначи въпросната докторка в собствената си поликлиника, щом е толкова уважавана и ценна. Не изпитвам остри потребности от грижите на педиатър, нито от мислите на жена със слаба обща култура, която да управлява живота ми.

17439

1

мнение от IP

25.07 2020 в 23:03

Уважаема д-р Дариткова, най-учтиво Ви моля да бъдете на висота като човек, лекар и политик и да си подадете ОСТАВКАТА. Това ще бъде едно благородно дело и, въпреки, че няма да измие срама, че стояхте мълчаливо до г-н Борисов, когато се обясняваше за шкафчета и изказвания, поне ще спести бъдещия тормоз на Вашите съотечественици. Благодаря и ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!