ГЕРБ ще убеждава Патриотите да не оттеглят подкрепата си за кабинета

Ивайло Анев 18 ноември 2014 в 12:25 5310 2

Цвета Караянчева

ГЕРБ ще опита да разубеди Патриотичния фронт в намеренията му да оттегли подкрепата си за правителството. Раздорът дойде заради назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

"Позицията и мнението на Патриотичния фронт за зам.-министър на отбраната ще бъдат разгледани и обсъдени на среща с коалиционните партньори", заяви днес в парламента депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. 

„Тази среща по всяка вероятност ще се проведе тук в Народното събрание. От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща, ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, каза още Караянчева.

По-рано днес председателят на НФСБ Валери Симеонов обяви, че Фронтът може да оттегли подкрепата за правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Той е член на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) на Корман Исмаилов, която патриотът нарече "протурска".

Симеонов обаче отрече да са поставяли ултиматум заместник-министърът да бъде отстранен до 10 дни.

По думите му, днес НФСБ ще решава как да процедира, след което казусът ще бъде обсъден и с колегите им от ВМРО. От партията на Симеонов вече са изпратили предложение и декларация на ВМРО за снемане на доверието.

Според Симеонов Патриотите могат да оттеглят своята подкрепа за кабинета до една седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!