ГЕРБ посочи Нинова като организатор на саботажа и провокациите в Странджа

OFFNews 21 юли 2018 в 18:35 4584 4

Саботажът на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни в Странджа са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова.

Тази версия лансираха днес на пресконференция в централата на ГЕРБ Антон Тодоров и Тома Биков.

На пресконференцията беше показано видео от 19 юли. В клипчето един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им е давала указания как да действат, когато видят полицаите. Заръките били демонстрантите да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа.

От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата.

Давала ли е задачи на организаторите как да действат? - попита още Биков.

Към 17.30 ч. от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха съобщение, в което се посочва:

"Видеото, заради което днес ПП ГЕРБ даде пресконференция и което ни кара да си зададем въпроса дали председателят на БСП Корнелия Нинова дава указания за провокации в с. Шарково, беше изтрито от „Фейсбук“ минути след края на пресконференцията. Дали това е случайно съвпадение или показва гузна съвест, оставяме на вас да прецените."

От партията обаче разполагат с клипа. Предварително бяхме го свалили, защото очаквахме той да бъде изтрит, обясняват от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

22.07 2018 в 01:45

ГЕРБаджиите толкова ли закъсаха, та трябва тези два идиота да са лице на партията? Такова лице много повече прилича на гъз. Тези ренегати с продажността и злобата си такива бели могат да докарат. Още двама - трима такива малоумника (а такива в ГЕРБ са много повече ) плюс това, че в БСП също не им отстъпват по простотии и паталамата е готова.
 
X

Подкастът на OFFNews