Ген. Кольо Милев: В Сливен отново хората ще взимат решенията

OFFNews 19 октомври 2019 в 14:24 1996 0

„Жителите на сливенските квартали ще имат думата при решенията за изразходване на средствата за благоустрояване по места. Предлагаме това да става чрез квартални съвети, излъчени от Общо събрание на квартала, които събират предложенията на гражданите, обсъждат ги с общината и следят за тяхното изпълнение. По време на моя мандат функционираше Обществен съвет към кмета, сега е време да имаме своя коректив по кварталите и селата“, каза кандидатът за кмет на община Сливен от "БСП за България" ген. Кольо Милев на среща в квартал „Дружба“.

Изграждане и реконструкция на улици в квартала, разполагане на бетонови гаражни клетки и на паркоместа, благоустрояване зелените площи, нови детски площадки, нова читалищна сграда в квартала, павилион за нуждите на Детска млечна кухня – това са част от предложенията на ген. Милев и на кандидатите за общински съветнци от левицата за квартал „Дружба“. В срещата се включиха кандидатите за общински съветници Стефан Щилиянов, Васил Добрев, Митко Манев, Сиво Сивов и Иван Фарашев.

Санирането продължава да вълнува хората в Сливен. Милев припомни, че последната програма за саниране е започнала в началото на 2015 г., когато до края на мандата му са сключени 51 договора между общината, етажните собствености и Българската банка за развитие.

„Досегашното управление само сключи договорите с фирмите за саниране и за 4 години половината от тях все още не са завършени. Знаем, че повечето от фирмите за санирането не са от Сливен и се надявам, че при следващия етап на кампанията, парите, които държавата отпуска за саниране ще остават в сливенския бизнес“, посочи Милев.

„Желанието ми е да възстановим диалога с хората. Аз имах редовен приемен ден всеки понеделник като кмет и през последните 4 години не съм спирал, затова и срещите ми сега минават по – скоро в работен режим, защото познавам проблемите и зная какво може да е решението им“, каза Милев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови