Ген. Атанасов: Операцията срещу НАП е организирана и проведена от близки до властта

OFFNews 21 юли 2019 в 22:00 19800 4

Пробивът в НАП е организиран, контролиран и проведен от среди, близки до властта, смята ген. Атанас Атанасов - лидер на ДСБ. Той коментира огромния теч на данни от последната седмица, засегнал милиони български граждани, пред bTV днес.

Според него целта на хакерската атака е публичното легализиране на изтеклата информация, така че "медийната машина на властта да си бърка вътре и да си вади каквото си иска". В медиите на властта се вади класифицирана информация, експлоатира се за определен случай и никой не си задава въпроса откъде тя попада там, посочи той.

Ген. Атанасов е категоричен: основният отговорен за пробива е министърът на финансите Владислав Горанов. Думите на министъра, че "няма страшно, най-много съпругата на някой мъж да разбере, че има сметка в чужда банка" навеждат на мисълта, че може би има конкретен човек, за когото да говори, предположи генералът.

По повод внушителния международен отзвук за Атанасов попита дали някой смята, че западните ни партньори не са наясно какво става тук. Той е на мнение, че скандалът може да е поредната пречка за влизане в Шенген. Но премиерът Борисов и близките до него среди не се интересуват от приемане на страната ни там и от прекратяване на европейския мониторинг - убеден е Атанасов.

"Проблемът е политически, защото Борисовата държава е в перманентна криза. Не минава седмица без скандал (...) Първата причина за това е повсеместна тежка корупция и некомпетентност. За всички структури на държавата е опасно, но това не притеснява властта", каза Атанасов.

Той разбрал, че в изтеклите файлове има данни и за него. Това не го притеснявало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

4

квазимодо

22.07 2019 в 10:13

Това генералче страда много. Защо направо не кажеш че Бойко е хакерът. Една хлебарка щеше да се изкаже по-умно.

23293

3

Стефан

22.07 2019 в 01:06

Тъпотии някви. Дезертьорите се стрелят в прасеца, или нещо такова. Даже самоубийците не се стрелят в черния дроб. Не, смъртта е сигурна, просто е бавна, и много боли.

23293

2

Стефан

22.07 2019 в 00:51

Не, разбира се. Какви още атаки? Кой и защо ще вади нож на умряло куче? А то вече е умряло.

Генерал - не генерал, а този човек говори глупости. Понеже тая работа очевидно е работа на безотговорни хайлази, а не на политическа структура. Освен, пак разбира се, ако не е експеримент на американците. Да видят как върви компютърната война. До което се стигна, благодарение единствено на 10-годишното съзнателно видиотяване на държавният апарат от цвинокио, и неговото обкръжение борисов.