„Газпром“ пише закони от името на Михаил Миков (видео)

И Реформаторите бръкнаха в пощата на врага

OFFNews Последна промяна на 16 май 2014 в 12:04 21945 48

Газпром

Кореспонденция между Българския енергиен холдинг (БЕХ) и Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), която доказва, че промените за „Южен поток“ са спуснати от Русия, показаха на пресконференция днес от Реформаторския блок.

От Блока показаха писмо, изпратено от изпълнителния директор на БЕХ Боян Боев до енергийния министър Драгомир Стойнев. Писмото, изпратено на 13 декември 2013 г., гласи:

„Изпращаме на Вашето внимание Решение на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД, с което се препоръчва на МИЕ на Междуведомствената Работна група по Проект Южен поток да бъдат разгледани предложенията за законодателни промени, направени от „Южен поток България“ АД, с отразени в тях предложения на БЕХ ЕАД, както и предложенията, направени от Sout Stream Transport BV, отнасящи се за морската част на Проекта Южен поток.“ (Публикуваме цитата без редакторска намеса - бел. ред.)

В писмото, член по член, са предложени корекциите в Закона за енергетиката, които изключват българския участък от тръбата на „Южен поток“ от европейското законодателство. Особено любопитен е фактът, че Русия е приписала законодателните промени на председателя на парламента Михаил Миков, защото неговото име стои като вносител.

До министър Стойнев са спуснати и мотиви към законодателните корекции, под които стои името на министър-председателя Пламен Орешарски. В тях се посочва, че веднъж приети, корекциите не следва задължително да бъдат съобщавани на Европейската комисия.

Реформаторите отказаха да отговорят на въпроса откъде са се сдобили с тази кореспонденция.

От Блока смятат, че целта на управляващите е да засилят енергийната зависимост на България от Русия и умишлено пречат на ЕС да формира самостоятелна енергийна политика. Реформаторите са категорични, че българската енергетика се управлява директно от Москва.

Дясното обединение настоява законопроектът, който мина на първо четене през април, да бъде спрян.

Реформаторите смятат, че енергийното министерство трябва да разкрие цялата кореспонденция по проекта „Южен поток“ и да отговори публично защо допуска намеса на чужда сила във вътрешните работи на страната. От Блока считат за недопустим фактът, че законодателство, касаещо националната сигурност, се спуска от Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2014 в 16:58

Путин е забележителен еврейски престъпник.Специалисти говорят ,че той е извършвал престъпления наказуеми по всички статии на уголовния кодекс на Русия.Когато работи в Петербург във външно министерство Путин е покривал даже търговия с наркотици и детска порнография.Да някой ще се учудят,но господин Рождественски друг евреин обвиняван в търговия с детска порнография е личен приятел на Путин и снегова помощ се сдобива с фалшиви документи и избягва от Русия когато следствието попада на следите му.Както много знаят 1999 г в Русия взривяват 4 големи юлока ,и още един в град Рязан не успяват да взривят ,защото ФСБ се дъни и жителите на блока намират взрива.Има материали по случая в YOUTUB,за тази престъпна дейност на ФСБ зад която сои и пряко Путин говори Литвиненко ,за което и го убиват.Взривяването на сградите е повод за нападение на Чечня,по американски сценарий.Това става малко след избирането на Путин за президент и е цел създаване на имидж сред народа на герой,защото до това е никому неизвестен извънземен ,карлик случайно попаднал в властта.Но все пак Путин е обикновен мениджер както и Медведев,а има и по важни личности ,като Чубайс и Кудрин ,които са наблюдаващи на еврейското задколисно световно правителствои масонски марионетки

17.05 2014 в 13:46

Дупенето пред по силния е основното качество на българските политици , пък и проститутките обичат кеш , а рубладжийте носят куфарчета я с долари я ядрено!
this shit got to go...

16.05 2014 в 21:10

... за хиляда и първи и предпоследен път, ХОРА... ви припомням, че финалната фаза на цоциалистите е хиперинфлационната спирала... припомнил съм ви... мислайте со горната глава...

... хахахахахахахаха

16.05 2014 в 21:00

То беше ясно, че простотиите на шибаното правителство ще заизвират от всякъде по някое време.


Кога народа Български ще узрее най после, че най доброто решение е да ги избесим всичките!

16.05 2014 в 18:04

Стига сме говорили за енергийни зависимости докато проекти за 'зелена енергия' и алтернативни източници - готови и такива в разработка умишлено и насилствено се саботират и свеждат до неуспех ... Фотоволтаиците вместо да се развиват и умножават в момента дори не могат да продават 100% от добиваната електроенергия... Държавата си го играе дясна ръка на мафията... пишат си закончета, одобряват си такси,"контролрат" и избират със затворени очи и отворени джобове, и в образно казано колят и бесят в бедната ни оредяла нация... А някъде там баречето, тихичко плачеше за бедните, сврян в ъгъла на царското си апартаментче той отпиваше на малки глътки от бутилката с етикет 300Е. Хлипаше, поглеждаше си през сълзи часовничето за 30К евро и трескаво дупчеше с една дълга игла пачки от презервативи... Тях щеше да раздаде на електората си по-късно и се опитваше да сметне с колко чавета на час увеличава броя на избирателите си.

16.05 2014 в 17:48

... чиче величееее,

... покрай сичкото друго грабеж у Кримско има и една такъвзи работа:

Айдуковича зема от кетайчеата едни дваесе милярда за една пеесе годишна концесия на черноземни плоши в размер
150 000 хектара... които, видиш ли щели да са поминъка на 2,5 млн. пресно пенцьонирвани спецназовци, ма кетайски, напрао от Шаолинската армя... оцвем тва, требвало кетайците да изкопат и грамаданско глибоководно приставалище(порт "поликсения")комбиновано с плавателен канал 50 келометърз (за трнирофки на делвини, моржуве и др. гад)у сушата... та парата целия цирк бил колко за двечки Сочита...
... мноо лакуми теа рашките, веее... еле па плешито...

... хахахахахаха

... внос на кетайчици не се предвиждал, да се облажели местните моми, те таков бил планъ...

... хахахахахахахахаха

... кажи ся ти па кво си чул...