Гълъб Донев и МВР се заричат да преборят контролирания вот

OFFNews 12 август 2022 в 12:27 1978 1

Национално съвещание в МВР

Снимка БГНЕС

В Главна дирекция „Национална полиция“ се провежда Национално съвещание на МВР. Присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, министър Иван Демерджиев, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в министерството. Участие взе и министър-председателят Гълъб Донев.

Премиерът Гълъб Донев участва в национално съвещание на МВР и призова да бъдат ограничени "уродливи явления като купения и контролиран вот".

"Обществото очаква от нас подготовката и провеждането на честни и свободни избори. Когато има съчетание на политическа воля и професионализъм, е напълно възможно да бъдат ограничени уродливи явления като купения и контролиран вот и различни изборни злоупотреби", каза той.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на свой ред заяви, че основната задача на МВР е да се организира провеждането на изборния процес, който трябва да протече спокойно и сигурно.

"Много добре знаем какви са порочните практики и ще използваме целият натрупан опит да се опитаме да го развием и ще изисквам този път да положим всички усилия да разкрием лицата, които стоят зад тези порочни практики - купения, корпоративния вот, всякаква форма на изкривяване на изборния резултат и тези лица да бъдат издирени и изправени пред закона", каза Демерджиев. 

Пред МВР Гълъб Донев призова за нетърпимост към нарушителите на пътя, заради които има невинни жертви.

"Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение и застрашава с поведението си човешки живот. Направете възможното и невъзможното, за да овладеем войната по пътищата в страната. Уверявам ви, че може да разчитате на пълната подкрепа на правителството и моята лична като министър-председател", каза министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

1

IvanofRumen

12.08 2022 в 12:58

Само да не стане резултатите от изборите да са каквито ги иска Кремъл. Нещо не му вярвам на този с име на пернато..
 
X

Подкастът на OFFNews