Евродепутатът Иво Христов: Ако Нинова допусне разкол с президента, значи е влязла в сговор с ГЕРБ

OFFNews 31 октомври 2020 в 10:35 29003 6

Ако лидерът на БСП Корнелия Нинова допусне разкол с президента, ще потвърди тезата на вътрешната опозиция,  че е влязла в сговор с ГЕРБ, ДПС или някоя друга от потенциалните партии партньорки в следващ парламент.

Това каза евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Иво Христов, който бе началник на кабинета на държавния глава, по БНТ. По думите му обаче няма напрежение между Нинова и Румен Радев. 

Струва ми се, че медии и заинтересовани коментатори успяха да превърнат в тема едно изказване на Нинова, но тя е последователен опозиционер, лидер на опозицията. С тази заявка получи доверието на своите съпартийци, това е причината аз да я подкрепям. И не мисля, че тя би допуснала разкол между БСП и президента. За него няма нито идейна почва, нито емоционални настроения, категоричен бе Христов. 

Президентът е опозиция на сегашния режим. Той е на страната на народа. Не го крие от самото начало. Той слезе сред протестиращите. Неговата конституционна роля е да бъде със своя народ, да защитава принципни позиции. Той е обективен съюзник с всички хора, които се борят с безазаконието и срещу мафиотизираната държава", коментира още Иво Христов. 

На въпрос дали ще бъде шок за него, ако БСП не подкрепи за втори мандат Румен Радев, той отговори: Това би било неадекватно поведение от страна на БСП - да се лиши от най-популярния политик в държавата, когото сама е издигнала и с когото е на едно и също мнение. Няма никаква логика в това. Това е тема, от която интерес имат външни фактори и търсят да разбият този фронт на промяната. Той не се ограничава с президента и БСП, а и с ред други партии, обясни Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

6

Sashkavas

01.11 2020 в 23:36

Диди, втория мъж на първата дама отдаване в загубил уважение и в БГ и в чужбина. Коронясва международни лидери наред а в БГ се ръси само злоба, умраза и разединение, от мъка че чекмеджета са му празни. Номпък си е твое право да уважаваш който и каквото си искаш, както сама каза дали платено или безплатно

7014

5

Диди

01.11 2020 в 18:51

Президентът ни си е на място, силен и уважаван. Това дразни сополанковците от всички нива на държавата, включително и подвизаващите се в форумите, било те тролове или на свободна воля.

3810

4

Пенчо бре

01.11 2020 в 10:41

Имаше нужда от трезв, добронамерен глас, като този на Иво Христов. Коректен и към двамата. А е европеец много отдавна. Завършил е средното си образование в Брюксел и е журналист в европейски издания.

1894

3

Sashkavas

31.10 2020 в 14:09

“ международния скалъпен скандал”, хаха не ме расмисвай, тоя нещастник-тарикат е бил предупреден и в нарушение ма всички етикети, морал и протоколи тръгнал да коронясва европейски лидери. Човека Грипен, който е оредил любовницата на две службици и после се опитва да го прикрие, чиито съветници без срам и скрупол търгуват с влияние и държавни тайни. Борил се той със статукво, да но за да напълни своето чемеджето и да се докопа до повече власт. Айде моля ти се, това недоразумение на природата трябва просто да си ходи и това скоро ще стане. После каскета ще се заеме с него и неговите хора както подобава.

4005

2

AnderXale07

31.10 2020 в 12:19

Ако е така защо Симов и Шаренкова подеха атака срещу президента и го слагат под общ знаменател с ГЕРБ? А последната открито го обвини в национално предателство. Аз лично се чувствам излъган и предаден. Образът граден 4 години беше разрушен за седмица... И понеже Нинова заяви, че Радев трябвало да се бори за червения вот, с чий вот беше решено това оттегляне на подкрепата от Радев и препозиционирането на БСП? Както при избирането на главен прокурор, така и при международния скалъпен скандал с визитата на Радев в Естония, президента бе оставен да се бори сам със статуквото и задкулисието. Въпроси много, а отговори няма. Защо в едни случаи от ръководството се крият зад структурите, а в други вземат решения въпреки същите тези структури.

10372

1

elbarbudo

31.10 2020 в 11:03

И тоя кога влезе в европарламента, кога стана пръв евро- и трансатлантик...