Ердоган и Путин обсъдиха по телефона двустранните отношения, Кавказ, Сирия и Либия

OFFNews 02 януари 2022 в 16:46 1520 1

Снимка Getty Images

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обсъдил по телефона с руския си колега Владимир Путин стъпки, които да помогнат за задълбочаването на двустранните отношения, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на съобщение на турското президентство.

По време на разговора двамата са разисквали регионални въпроси, засягащи района на Кавказ, Сирия и Либия, както и международните развития.

В разговора двамата лидери са заявили решимост да засилят сътрудничеството между Турция и Русия във всички области.

В изявление на Кремъл се посочва, че Путин и Ердоган са разговаряли още и за предложенията на Русия към НАТО и САЩ във връзка с гаранциите за сигурността, които Москва иска от Запада.

По време на разговора двамата лидери са повторили ангажиментите си за засилване на сътрудничеството между Турция и Русия на базата на взаимната изгода, посочи Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

02.01 2022 в 18:23

Тази лъзгава "новина" иде да ни каже, че Путин в пряк текст е напомнил на султана каквото трябва. Ако не гласува с 2 ръце в НАТО за исканията на Русия, нанай после руски туристи, оръжие и изкупуване на анадолски зарзават. И като бонус руснаците ще катурнат Алиев в Азербайджан, щото вече и така му се клати феса.