Джипката най-накрая отведе Борисов в София - втори ден инспекциите му са в столицата

OFFNews 02 април 2021 в 09:17 2977 0

В края на предизборната кампания премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов наруши неколкомесечната си практика да не се появява публично в столицата и днес направи посещение в София Тех Парк. На 1 април пък се появи на инспекция на строежа на Околовръстното от "Младост" до магистрала "Тракия". И в двата дни програмата му не бе изпратена предварително до медиите.

Борисов спря да се появява на публични събития в столицата след масовите антиправителствени протести от лятото на 2020. Неговите публични прояви вече не се обявяват предварително и само понякога избрани медии са канени да ги отразят.

Заедно с еврокомисаря по иновациите и образованието Мария Габриел и вицепремиера Томислав Дончев днес Борисов разгледа един от осемте европейски суперкомпютъра, който се помещава в Тех Парка.

В Тех Парк министър-председателят коментира очакваната голяма доставка ваксини на "Пфайзер" в идните месеци:

"Ключовата дума е солидарност, за да може целият Европейски съюз – силен, единен, солидарен, да излезем от тази пандемия.

Благодаря на Европейската комисия и на председателя ѝ Урсула фон дер Лайен, включително за ваксините, които се отпуснаха допълнително за България."

България ще получи допълнително 1 259 728 дози от ваксината на "Pfajzer" през следващите три месеца чрез механизъм за солидарност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови