Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

ДПС видя медийни внушения в забраната за Пеевски и Доган

Карадайъ ще предложи временна комисия за "това, което слушаме от медиите"

ОFFNews 12 февруари 2016 в 12:00 3930 9

"Колеги, ако разгледаме въпроса, това да не се окажат медийни внушения. Да не би да се опитваме всички заедно да застанем в ситуация да коментираме несъществуващи неща".

 Това коментира съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание след като зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов заяви, че МВнР няма официална информация от Турция за забраната, наложена на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

"От МВнР казаха, че те не разполагат с данни за такава забрана. Докато няма официална институция с официална информация, такава тема не би следвало да се коментира", каза Карадайъ.

На въпрос защо тогава Пеевски е разпространил официална позиция по тема, която не трябва да се коментира, Карадайъ обясни: "Предполагам, че защото неговото име се цитираше там - в медиите". 

Депутатът подчерта, че от ДПС са отправили официално запитване дали появилата се информация е вярна и призова турските институции да потвърдят или отрекат официално дали има наложена подобна забрана.

Той обясни, че е възможно в момента Турция да се опитва да оказва натиск върху ДПС като пуска информация чрез турските медии, а после никой не иска да я потвърждава. 

Карадайъ каза още, че ще предложи в парламента да бъде създадена временна комисия "за събитията през последните няколко месеца". Той обясни, че иска депутатите да получат официална информация за "това, което слушаме от медиите". Депутатът отказа да даде конкретни примери за събитията, за които говори.

"Да бъдат поканени службите за сигурност и официалните институции да споделят в Народното събрание каква информация имат за събитията през последните няколко месеца. Ако имат такава информация, да видим каква е тя, а ако нямат, то да ни обяснят защо нямат", обясни Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!