ДПС: Няма да има правителство с третия мандат, търси се само на кого да се прехвърли вината

Явно държавният глава смята, че в Конституцията трябва да има чувства, след като пита Кирил Петков какво носи в сърцето си, а не какво пише в паспорта му - казва Йордан Цонев

OFFNews 24 август 2021 в 08:31 11668 4

Всички български турци приеха като етническа нетолерантност от страна на президента Румен Радев неговият въпрос към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ коя е неговата родина майка. Заляха ни с имейли, sms-и, съобщения, че приемат това лично. 

Това заяви Йордан Цонев по Нова тв. Той коментира още, че очевидно държавният глава смята, че в Конституцията ни трябва да има чувства, след като е попитал Кирил Петков какво носи в сърцето си, а не какво пише в паспорта му по повод неговото канадско гражданство.

Не е интересен Кирил Петков, а Конституцията - интересува ни дали през май, когато е назначен за министър от президента Радев, е бил с двойно гражданство, обясни Цонев. 

По думите му ДПС продължават да бъдат зрители на усилията да се състави правителство. След като партиите, които се самоопределиха като такива на промяната, се изпокараха и сложиха разделителните линии, сега няма да има кабинет с третия мандат. Разиграва се всичко това с мандата, за да се прехвърля вината, каза още Цонев. 

Причината да не може да се състави кабинет е в президента. Институцията е замислена като медиатор - при възникването на кризи да помага за потушаването им. Да събере партиите и да помогне за разрешаването на противоречията. Но той взе страна и сега - събира, събира и к'во събира - 2 партии и половина, заяви още Цонев. 

По думите му актуализацията на бюджета е направена нескопосано, а "Да, България" и формацията на Мая Манолова се държат като дуета Milli Vanilli от 80-те, определени по-късно като най-голямата измама в музиката, след като става ясно, че на сцената те танцуват и си отварят устата, но други пеят вместо тях. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

24.08 2021 в 09:10

Данчо Ментата май вече стана Данчо Ментето.....гнусна турска подлога...Не усещаш ли,мекере такова,че мафията просто извира от тебе....потурчен ахмак....Отвращаващо....

11300

2

yoghurt

24.08 2021 в 09:00

Разбирай: ИТН няма да подкрепи правителство. Секретарят на Доган каза. Симпатичното в тази работа е, че най-сетне започва разделение между кадърни и некадърни хора, а не по политчески признак.
Напротив, чрез съставянето на кабинет от всички партии, Радев постигна това, че сега БСПари и демократи защитават заедно една личност - Кирил Петков, нещо което доскоро беше немислимо. И е толкова трогателно, че в момента с опорката за “разделител на нацията” ДПС атакуват Радев, а с опорката за двойнито гражданство - ДБ. Тоест, мафията атакува и комунисти, и демократи в момента, имаме някакъв наченък на обединение.