Докато чака Ердоган, Борисов инспектира строителството на булевард във Варна

OFFNews 25 март 2018 в 16:35 5564 1

Докато чака Ердоган, Борисов инспектира строителството на булевард във Варна

Снимка Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се запозна с дейностите по изграждането на бул. „Васил Левски" във Варна.

Това е най-мащабният инфраструктурен проект в града за последните десетилетия, който ще позволи извеждането на трафика от автомагистрала „Хемус" към курортите извън морската столица. За реализацията му правителството отпусна през миналата година 80,5 млн. лева.

Кметът на Варна Иван Портних е съобщил, че се очаква до средата на август да приключи по-голямата част от над 3-километровия участък. В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 пилота за укрепване на трасето. При строителството на булеварда ще бъдат изградени и големи мостови съоръжения, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни комуникационни връзки.

В същото време във Варна кипи подготовка по провеждането на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се проведе в резиденция Евксиноград. 

От МВР обявиха, че до последния момент няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и конкретният маршрут до резиденцията, съобщава Нова тв. В морската ни столица са външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, както и министърът по европейските въпроси и главен преговарящ по кандидатурата на южната ни съседка за членство в Европейския съюз Йомер Челик, съобщи БНР.

Според турски медии делегацията на президента Реджеп Ердоган ще включва още министърът на икономиката Нихат Зейбекчи и търговският министър Бюлент Тюфенкчи.

Заради осигуряването на сигурността на президента Ердоган и на европейските лидери Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск във Варна има командировани служители на МВР от цялата страна.

От областната дирекция на МВР в морската столица уточниха, че от понеделник следобед до 18 часа по основните трасета на придвижването на кортежите на официалните гости ще има разположени както патрулни автомобили, така и полицаи, а на основните кръстовища ще има регулировчици. Но увериха, че са взети мерки за осигуряване на нормален пропускателен режим и че варненци няма защо да се опасяват от блокиране на града.

Летището и резиденция „Евксиноград“ също са със засилена охрана. Представителите на турските служби също са в града и работят заедно с Националната служба за охрана на България за осигуряване на безопасността на участниците в срещата.

Протест срещу посещението на Ердоган организира партия „Възраждане“. Той ще се състои в понеделник от 12 часа на площад „Независимост“ във Варна, съобщи председателят на формацията Костадин Костадинов. Той посочи, че се планират и други акции, които не се оповестяват заради засилените мерки за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8957

1

sinia sova

26.03 2018 в 09:22

Също,като едно време при бай тошо,щом ще идват на посещение "високите" гости ,почва едно чистене,едно боядистване...запълване на дупки,които иначе ще си стоят...а бе българска традиция...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки