До 3 месеца ПП внася законопроект за реформа на КПКОНПИ

OFFNews 06 декември 2021 в 09:51 3147 0

„Продължаваме Промяната” готви законопроект за реформа на КПКОНПИ. Срокът, който от партията са дали за това, е 3 месеца от началото на Народното събрание. Това обяви Лена Бориславова от политическата формация, спечелила изборите пред Нова телевизия.

„Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за всички граждани, са толкова дълбоко проядени, че ние имаме нужда от една много широка програма и мерки. Стремим се да постигнем една ефективна антикорупционна комисия, която да разследва всички лица, които са видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени. В коалиционното споразумение имаме сегмент, който очертава законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Един такъв е за реформата на КПКОНПИ. Срокът, който сме определили, е три месеца от началото на НС”, обясни тя.

Бориславова увери, че скоро ще стане ясно кои са кандидатите за министри и как вървят коалиционните преговори.

„През последните седмици имаше толкова много различни конфигурации, които в крайна сметка се оказаха непълно верни. Нека да видим как ще протекат преговорите. От хората, които участват в тях, съвсем скоро трябва да бъде подписано споразумение”, каза тя.

Бориславова заяви още, че от ПП ще разчитат на всички възможни механизми, за да предотвратят всички порочни практики и корупцията, на която били станали свидетели през последните години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови