Дневният ред на премиера - не оставка, а работа

OFFNews 01 септември 2020 в 11:55 4871 3

Премиерът Бойко Борисов все още не е узрял за идеята да подава оставка. Това се разбра по време на негово посещение във Видин. На журналистически въпрос "Ако не съберете подкрепа (за проекта на конституция) какво следва?" министър-председателят отговори "Работа" и се качи в джипа.

„Вчера станаха ясни много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали! Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”, заяви премиерът в дунавския град.

Той инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков и председателят на гражданската инициатива „Единни за промяна“ Росица Кирова той обходи отсечката от трасето преди пътен възел Макреш до крайдунавския град.

"Искат пак да има кабинет "Орешарски". Изиграха много хитър сценарий. Отидоха и подплашиха Ахмед Доган. И какво направиха - отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно?", коментира още премиерът.

Борисов отбеляза и че проектът на ГЕРБ не е окончателен.

„Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е чернова, проект, в който всяка дума Великото народно събрание може да я промени“, посочи той.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

Според Борисов пътните строежи у нас са изключително сложни, тъй като се налага да се изграждат много тунели и мостове заради разнообразния релеф. Но благодарение на новите пътища се откривали и нови заводи.

„Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, каза премиерът.

Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

1

Диди

01.09 2020 в 12:17

В българския език има двеа широко разпространени израза за хора, които се представят за работливи, трудолюбиви, даже и за работохолици, за какъвто, примерно обича да се самопредставя Баце Те са: "Скъса си задника от работа" и "Разходи си задника, докато другите работят". Преценете кой е подходящият за него.