Ден за размисъл преди изборите в Галиче и още 7 населени места

OFFNews 19 май 2018 в 10:09 2757 0

Днес е ден за размисъл в Галиче и още седем населени места, където утре ще се проведат частични избори за кмет.

В Галиче се провеждат избори след близо 20-годишното управление на Ценко Чоков в селото.

Докато той управляваше Галиче, срещу него имаше множество обвинения, че използва физическо и психическо насилие, присвоява земи и имоти, отговорен е за палежи на заведения. Поддръжниците му обаче твърдяха, че е набеждаван. 

Чоков беше арестуван преди две години, а миналата седмица беше признат за виновен за отвличане, побой и палеж на кола, като получи присъда от 4 години и половина затвор.

За нов кмет в Галиче се борят трима кандидати - Страхил Стоянов - ГЕРБ, Николай Банков - ВМРО – Българско национално движение, и Веселин Георгиев Тушинов – БСП.

Избори ще се проведат още в Макреш, област Видин. Кандидатите за поста са: Митко Антонов, издигнат от БСП; Николай Ненчев, издигнат от ГЕРБ; Цветомир Николов, от Инициативен комитет и Веселин Велков, от Инициативен комитет, съобщи "Фокус".

Избори ще се проведат в кметство Криво поле, община Хасково. Кандидатите за кмет на кметството са: Андрей Гаджев, издигнат от ПП ГЕРБ и Асен Христов, издигнат от Движението за права и свободи – ДПС.

Избирателите на кметство Лясково, община Добричка, също ще гласуват за кмет. Кандидатите за поста са: Захари Асенов от ПП ГЕРБ, Божко Божков от Земеделски народен съюз и Костадин Куртев от БСП.

Избори ще има и в Мост, Община Кърджали. В надпреварата участват двама кандидати: Емин Исмаил от ПП ГЕРБ и Лятиф Расим от ДПС.

Двама са и кандидатите за кмет на село Семчиново, община Септември, област Пазарджик. В изборите ще участват Димитър Джамов от ДПС и Пламен Темелков, издигнат от Инициативен комитет.

Жителите на кметство Маломир, община Върбица, област Шумен, също ще избират кмет на населеното място. Кандидатите са двама: Деян Чолаков от ПП ГЕРБ и Алдин Чолаков от ДПС.

Ще се проведат избори за кмет на кметство Миланово, община Велики Преслав, област Шумен. Кандидатите за поста са двама: Хасан Хасанов, Салим Ахмед, ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови