Ден 69: Готвят служебна победа на изборите

OFFNews 15 септември 2020 в 20:19 6537 5

Протестът, искащ оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, продължава вече 69-и ден. Той започна с вече традиционната прожекция върху стените на бившия Партиен дом на кадри със знакови изказвания на Бойко Бойко Борисов. Прозвуча и протестен кавър на кавъра „Батальона се строява”, популярен от близкото попфолк минало, с който се поздравяваха в казармата и една от любимите песни на премиера. Минути след 20 часа няколко хартиени фенера полетяха над Министерски съвет и угаснаха в небето.

Хората са по-малко от обичайното. 

Арман Бабикян започна изказването със статистика за влошаването на образованието в България в последните 10 години.

Готвят и служебна победа на изборите, заяви Арман Бабикян и посочи към парламента. “Ще се опитат да върнат хартиените бюлетини, заедно с машините. Ще се опитат да удължат срока за доставка на машините с месец и половина заради сертификацията и така да няма да има машинно гласуване. Така ще могат да дописват протоколите. Продължението е, че дори и има да има машинно гласуване ще се използват хартиените разпечатки. Отпада графата в протоколите за дописани избиратели, познайте колко ще допишат?, попита риторично той
Тази машинация е опит да бъде обран българският народ и да бъде посегнато върху една от най-ценните му свободи- избирателното право. Всеки, който се е опитал да обърне вота във своя полза е загубил, предупреди Бабикян.

По-рано днес от Отровното трио обявиха, че ще съдят за клевета председателката на Народното събрание – Цвета Караянчева. На 11 септември пред бТВ тя заяви, че олигарси зад граница финансират триото и посочи дори името на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.
"Ще съдим за клевета госпожата с онова цинично наименование, което й дари премиерът.", заяви проф. Велислав Минеков пред бТВ. Той обясни, че разполагат с документи за това как са се финансирали през последните три месеца и са платили всички данъци.

"Първите дни се финансирахме сами. Имахме си ясна кампания. Обявихме банков акаунт и още в първия ден събрахме 24хил. лева, а общо се събраха 92 или 93 хиляди. Това финансиране няма да продължи вечно, но от протеста няма да се откажем.", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

5

гоуемио

16.09 2020 в 07:48

Тримата кариеристи ако искат моя глас да извикат:
"ОСТАВКА НА РУСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ !!!!!!"

2400

4

Андрешко

16.09 2020 в 01:55

@kokoten
И все пак, прозрачността на даренията би изяснила доста неща, не мислиш ли?
(или и Некъпаното Трио, както Лозан Панов ще шикалкави, че закона не го задължава да си декларира доходите? /само дето Даренията се Декларират, че и облагат с 5% данък, та ми е интересно да видя след време отчета на Одиторите /
ВенСЕРЕМос другари :)

6145

3

kokoten

15.09 2020 в 23:31

Протестърите няма фирмички,които да спечелят обществени поръчки и да откраднат половината от стойността на поръчката и след това,я по шкафчета,я по черни каси за избори и за какво ли още не....а може би нещо и да е останало за разни Андрешковци....

2400

2

Андрешко

15.09 2020 в 22:44

А ще покажат ли кои са 'дарителите', щото то и за пРезидента имаше бабички 'дарителки', дето се оказа, че са на социални помощи и не са помисляли да дават, ама ги имаше в списъка.
Сигурно и Некъпаното Трио, дето не може та събере 100 души на протеста е събрало 92 или 93 хиляди лв от 'дарения', най-вероятно от 'спечелили' участници в лотарията на Черепа.

10372

1

elbarbudo

15.09 2020 в 22:08

глупаци! колко са държавната администрация плюс гербаво общинските наши хора, колко са зависимите фирми от държавни поръчки, колко са лели герб, колко са мангалите? никаква служебна победа няма да има, ще спечелят законно!