Ден 29: Протестът сготви патриотичен омлет за НФСБ

Активисти са привиквани да обещаят, че няма да блокират кръстовища

Елена Николова, Георги Ангелов 06 август 2020 в 20:13 8551 3

Снимка Елена Николова

"Патриотичен омлет" "сготвиха" протестиращите, като замериха с домати, яйца и цветни желета централата на НФСБ на Раковска към 21:30. Замерването на бившата централа на СДС продължи поне 20 минути. Днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че кабинетът ще изкара целият си мандат.

От пръсналите се на плочките домати бяха изцапани и гости на външните маси на ресторанта в сградата. Някои от вечерящите се изнесоха. Беше запалена и димка. 

Блокадите на протестиращи в София остават, като днес бяха блокирани и няколко кръстовища в Пловдив и пътят София-Варна на п.в. "Абланица".

Протестът иска оставката на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. 

 19:40 Според репортер на OFFNews пред президентството в София към има поне двеста души, които са разпръснати и хората все още се събират. 

На стар велосипед е закачен "приемо-предавателен протокол" според, който премиерът Бойко Борисов предава любимия си джип Тойота от който излъчва обиколките си из страната и в замяна получава стар велосипед с който да се предвижи до Народното събрание, за да подаде оставката си. 

Протестиращите отчетоха с плакат и високия рейтинг на партията на Слави Трифонов, която според Маркет Линкс има изравнени сили с ГЕРБ.

Към 19 ч. протестиращите в Пловдив се събраха на пл. „Съединение“, откъдето ще се отправят на шествие. По думите на Асен Костов пред бТВ, един от местните организатори на протеста, по маршрута на протеста само временно ще бъдат блокирани кръстовища – за по 10 минути.

„Ние сме граждански активисти и организираме този протест като такива, не желаем партии да участва в гражданския протест – не смятаме, че е редно и морално.
Имаме необходимите разрешителни от общината, съгласувани с органите на реда. Гражданите тук могат да протестират съвсем спокойно, без да се притесняват, че ще бъдат арестувани“, заяви Костов.

В пловдивската полиция днес са привикани активисти на ДСБ, за да подпишат протоколи, че няма да блокират днес кръстовища.

Активистът Манол Глишев съобщи във фейсбук профила си, че вчера е привикан от полицията за разговор за да не бъда допуснат до протеста за конгреса на ГЕРБ в София Тех Парк.

20:10 По повод християнския празник Преображение Господне на площада пред президентството беше дадена думата на архимандрит Дионисий, който с микрофон в ръка обяви времето за разделно и призова всички да направят за себе си избора между доброто и злото. Демоните спечелиха много хора на своя страна, предупреди той и подчерта, че дълг на църквата е да посочва добро и зло без да присъства на площада и да се занимава със светските дела. На църквата е работа да се занимава с обществото когато държава няма, а мафията я е превзела, каза Дионисий.

20:40 Това е съюз между съдружници и то не в коалицията, коментира Арман Бабикян днешното изявление на вицепремиера Валери Симеонов, че кабинетът ще изкара целия си мандат. Във връзка с обвиненията, че протестът пречи на движение Бабикян каза, че и ремонтите на кмета на София Йорданка Фандъкова пречат на движението

Краде ли се в България? И от кошчетата за боклук се краде, каза Бабикян. Той заяви, че в никоя европейска страна не бият журналисти и не посягат на граждани и, че се зарече, че “г-н главния каскет на републиката” ще бъде свален.

21:00 Ще правим патриотичен омлет, бяха призовани протестиращите и шествието се насочи към централата на НФСБ на Раковска. 

И на този протест има групички от провокатори - групички младежи с вид на футболни фенове, съобщи репортерът на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

3

гоуемио

07.08 2020 в 08:07

Полицията разчисти осраните кръстовища!

13874

2

emanuilis

06.08 2020 в 23:08

Обективно безидейно и вяло.

p.s. като мине Август може и да се разчита на известна масовост, която да се окаже „достатъчна" за политическата, инжинерна мисъл.

2900

1

nrb

06.08 2020 в 22:49

Малее голема завист. Ми купете си и вие нов каскет ве.